• 19
    türk futbolunun ve yerli antrenörlerin karakteristik özelliğidir.

    bu öyle öyle bir sarmaldır ki hangi oyuncuyu oynatırsan oynat kötü gözükür. sürekli transfere ihtiyacın varmış gibi hissedersin. oynayan oyuncu yerine oynamayan oyuncunun daha iyi olduğunu zannedersin. halbuki yedekte bekleyen veya transfer edilen topçu gelince de durum aşağı yukarı aynı olacaktır.

    sistemsizlik kahramanlar ve günah keçileri yaratır. 1-2 kahraman seçip takımın kalanı günah keçilerinden oluşur. eskaza skor alındığında günah keçilerinin sayısı azalır ama daima 1-2 tane stres yükü futbolcu sabittir. sistemsiz veya demode sisteme sahip takımların oyuncularına doğru düzgün teklifler gelmez çünkü elit liglerdeki menajerler o sisteme güvenip de para bağlamazlar. sistemsiz takımlar genelde oyuncuya bağlıdırlar. üç kulvarlı sezonları sevmezler. haftada tek maç yapılan yerel turnuvalara bayılırlar. avrupa’ya gidince başarısızlık durumunda bahane olarak “kadro kalitesini” öne sürerler.

    yerli teknik direktörlerimizin sistemsiz futbol takımları yüksek enflasyonlu ülkelere benzerler, ne yaparsanız yapın dikiş tutmaz. yapacağınız en doğru şey, zararı erkenden kabul edip buna uygun çözümler geliştirmektir. bunu başarmak için ise işi ehline veren kulüp yöneticileri şarttır. vizyon demek yıldız topçu transfer etmek demek değildir. gerçek vizyon, derwall gibi felsefesi olan adamlara anahtar teslim edebilmektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın