• 33
    galatasaray'ın 2023-2024 sezonu için şimdilik yanlış planlar belki de plansızlık yaptığı olgu.

    hatırlayalım, sezon sona erdiğinde elimizde son 25 maçın 22 tanesini kazanarak şampiyon olan bir takım vardı.

    yeni sezon için kadro ihtiyacımız ve eksiklerimiz temel olarak şoyleydi;

    1) seferovic devre arasında gönderilince elde forvet olarak sadece icardi ve gomis kalmış, sezon sonunda icardi kulübüne dönerken gomis de futbolu bırakınca forvet hattını komple yenileme ihtiyacı oluşmuştu. bu noktada icardi, bakambu ve halil alınarak kağıt üstünde açıklarımızı kapattık. bakambu ve halil'in ne kadar doğru ya da yanlış hamleler olduğunu zaman gösterecek. fakat yine de amaca yönelik bu adımları doğru buluyorum.

    2) orta sahada sergio oliveira baskı yediği maçlarda zor durumlara düşüp kötü performanslar gösterdigi için buraya ciddi bir kalite kazandıracak 8 numara acil olarak şart hale gelmişti. ayrıca berkan ve midtsjö yetersiz bulunduğu için alternatif ihtiyacı da hasıl olmuştu. transferin son dönemine ve ligin ilk haftalarına girdiğimiz şu günlerde alternatif ihtiyacı olarak kerem demirbay haricinde hiçbir transfer bu bölgeye yapılmış değil. torreira da sakat olduğu için maçlarımızı şimdilik geçmişte çok kötü sezonlar yaşamamıza sebep olan orta sahasız şekilde sürdürüyoruz.

    3) adekugbe, van aanholt ve emre taşdemir gönderilince elde sol bek olarak kazımcan ve orijinali sağ bek olan be hatrımız için sol bek oynayan leo dubois kalmıştı. buraya angeliňo alındı fakat şimdilik kimse kendisinden memnun değil. ayrıca yabancı sınırı nedeniyle sık sık kazımcan'dan yararlanacağımızı düşündüğüm için angeliňo konusu şimdilik beklenen transferler nedeniyle unutulmuş gözükse de sezon boyunca çok konuşulacak gibi duruyor.

    4) sezon bittiğinde kanat rotasyonumuz kiralık olduğu için kulübüne dönecek rashica, kerem, zaniolo, barış alper ve yunus'tan oluşuyordu. rashica'yı tekrar kiralamak ve devre arasında gelen zaniolo'yu daha konsantre olarak değerlendirmek dururken pek de aciliyetimiz olmayacak şekilde önce zaha'yı, ardından da tetê'yi transfer ettik. takıma uyumu ve ne katkısı olduğu geçen seneden belli olan rashica gereksiz transfer isteği durumuna düştüğü gibi büyük potansiyeli olan zaniolo da kadroyu şişkin hale getiren, satılması iyi olacak bir konuma düşürüldü. rashica ve zaniolo'nun neler yapacağı az çok belliyken uyumu, adaptasyonu ve transferlerinin tutup tutmayacağı belli olmayan zaha ve tetê ile hem risk aldık hem de öncelikli transferlerimizi henüz gerçekleştiremedik. şimdi düşünün. rashica, kerem, zaniolo, zaha ve tetê. beşi birden çok büyük masraf ve lüks olmuyor mu? burada planlama hatası yapıldığını düşünüyorum. hadi rashica ve zaniolo'yu bir kenara koyalım. yabancı sınırı ve kerem varken tetê ve zaha ikisi birden anlamsız oluyor bana kalırsa.

    oysa rashica ve orta saha alınıp zaha ve tetê'den biri en azından alınmassydı daha planlı olduğumuzu söyleyebilirdim. ancak sırf iyi bir oyuncu boşta ve fırsat transferi mantığıyla ihtiyacımız çok olmadığı halde alınınca ben bunun çok planlı olduğunu düşünemem. geçen yıl mata'ya gerek var mıydı sorusu haklılığımı kanıtlar diye düşünüyorum. neredeyse hiç kullanmadığımız mata'yı ve yusuf demir'i alan kişi de erden timur'du sonuçta. madalyonun böyle de bir yüzü var.

    ben ayrıca okan buruk ve erden timur'un transferler konusunda ayrıştığını düşünüyorum. zaha ve tetê alınmasına rağmen okan buruk ısrarla rashica'yı bekliyoruz diyor açık açık. ayrıca sezonu yeni açtığımız ve kampa gittiğimiz dönemde zaniolo'ya methiyeler düzüp ona çok ihtiyacımız olacak bu yıl derken şimdi kadroya alamıyor. bundan memnun kalmadığı kanaati oluştu bende. tahminim okan buruk'un rashica ve zaniolo varken erden timur'un kafasına göre sırf fırsat transferi diye zaha ve tetê'yi almasından memnun değil. ayrıca parades meselesinde de ihtilaf yaşadıklarını tahmin ediyorum. ikisinden biri muhtemelen okan hoca paredes'te ısrar ederken erden bey alternatifleri değerlendirmenin uygun olacağı görüşünde.

    ez cümle kanatlarda oluşan yeni durum ve geciken orta saha transferi yapılan transferlere rağmen performansımızı olumsuz etkiledi. zalgiris maçları ve kayseri deplasmanında oynanan kısır futbol da buna işaret. ljubljana maçının ilk yarısında da böyle olmuştu. ortada bir sorun olduğu için çözüm gerekiyor. umarım o çözüm geç ve güç olmadan sahaya yansır.

    bekleyip göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın