• 441
    kazandıktan sonraki halin tam tersi değildir aslında. kazandığımızda yoğunluktan dolayı sözlüğe giremediğimiz nadirdir ancak kaybettiğimizde bu olur genelde. bunun nedeni sadece troller değil.

    biz millet olarak olumsuzu konuşmayı, olumsuzu yorumlamayı, olumsuz eleştiriyi çok daha fazla seviyoruz. bakın sadece sözlük değil, sadece galatasaray taraftarı değil, sadece spor değil. millet olarak her konuda böyleyiz.

    galatasaray iyi oynadığı zaman buraya gelip tek tek futbolcuları övmüyoruz, hocayı övmüyoruz. galatasaray'ın yaptığı şeyleri ayrı ayrı başlıklarda değerlendirmiyoruz. ''iyi oynadık.'' deyip geçiyoruz. sivrilen 1-2 performans varsa onları konuşuyoruz ve maç gündemini kapatıyoruz.

    kaybedince tek tek her futbolcunun adı solda çıkıyor. hocanın adı zaten en tepede oluyor. maç başlığında paragraflarca analizler akıyor. ayrı ayrı sorunlar ayrı başlıklarda değerlendiriliyor.

    biz millet olarak kötüyü konuşmayı seviyoruz ve bundan haz alıyoruz kesinlikle. galatasaray, fenerbahçe iyi oynadığında mesela çok az değinilip geçilen programlarda tersi sonuçlar saatlerce konuşulur. ''neyi yapamadı?'' sorusunu cevaplamak, ''neyi iyi yaptı?'' sorusunu cevaplamaktan daha kolay ve daha keyifli bizim için. bu hep böyleydi.

    o yüzden bir taraftar platformu olmasına rağmen sözlüğümüzde olumlu durumlarda girilen entryler, olumsuz durumlarda girilenlere göre çok daha gerçekçi. kazanılan maçtan sonra ''tamam ya şampiyonuz.'' yazan pek yok mesela ya da futbolcuları hemen olduğundan çok daha büyük görmek falan yok. ''iyiydik, umarım böyle devam eder, güzel şeyler gösterdi takım.'' gibi temennilerin ve temkinliliğin ağır bastığı entryler oluyor genelde. kaybettiğimizde ise zaten sadece kaybedince ortaya çıkan yazarlarla birlikte hemen ''şampiyonluk gitti.'' gibi şeyler okuyabiliyoruz maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın