• 39
    berabere bitmesinden çok beşiktaş'ın galip gelmesi gereken karşılaşmadır. şöyle açıklayayım: beşiktaş ile aynı puandayız ve kendilerine ikili averajda üstünlüğümüz var, bizim şampiyon olmamız için bundan sonraki dört maçımızı kazanmamız gerekiyor, zaten kazandığımız takdirde beşiktaş'ın bizi geçmesi olanaksız olacaktır. ayrıca beşiktaş'ın son haftada oynayacağı bursa maçı öncesinde şansının sürmesi de ayrı bir avantaj olacaktır.

    berabere bitmesi halinde ise belki beşiktaş'ın iki puan önüne geçeceğiz ama asıl mesele bu değil, asıl sorun bursaspor ve fenerbahçe'yi yakalamak olduğuna göre bursaspor'un 5 fenerbahçe'nin de 2 puan gerisinde kalacağız. bu durumda bursaspor'u yenip puan farkını 2'ye düşürebiliriz, hatta ikili averajı da lehimize çevirmek elimizde olacaktır. ancak bursaspor'un son iki maçında artık ligde pek iddiası kalmayacak olan kayserispor ve beşiktaş ile oynayacak olması biraz can sıkıcı. üzerine bir de beraberlik halinde fenerbahçe ile iki puanlık fark var, iki puanlık fark demek fenerbahçe'nin bir yenilgi almasını beklememiz demek, ya da iki beraberlik de olabilir, ama bir puanlık fark halinde alacakları bir beraberlikle fenerbahçe'yi geçeriz ve en azından şampiyonlar ligi cepte olur.

    hem şöyle bir durum daha var: fenerbahçe tamamen psikolojiye bağlı olarak maçlara çıkan bir takım, beşiktaş karşısında alacakları bir yenilgiden sonra kalan dört maçında hiç bir maça banko fener alır diyemezsiniz.

    burada bizim için en kötü senaryo fenerbahçe'nin galibiyeti, gerçi birazcık futboldan anlayan herkes beşiktaş'ın bugün kadıköy'den puanla çıkacağının farkında ama yine de ihtimaller dahilinde olduğundan dolayı bu durumu da yorumlayalım. olası bir fenerbahçe galibiyeti halinde aradaki puan farkı dört olacaktır ve fenerbahçe'nin kasımpaşa deplasmanı belirleyici maç olacaktır, fenerbahçe kasımpaşa'yı da yenerse bizim de bursaspor karşısında alacağımız galibiyetle şampiyon olur, kasımpaşa'ya takılırsa ankaragücü'nden bir kıyak beklememiz gerekecektir.

    bir de bu maçtan sonra şöyle bir görüntü bekliyorum: aziz yıldırım ya da fenerbahçe yönetim kurulundan birileri çıkıp federasyon ve mhk'na savaş ilan eder, haklarının yendiğinden, geçtiğimiz hafta beşiktaş'ın çıkardığı gürültünün işe yaradığından bahsederler.

    edit: evet kardeşim bu kadar eminim bu maçı fener alamaz! aldırmazlar!
App Store'dan indirin Google Play'den alın