resim
Mateus Cardoso Lemos Martins
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.75
Uyruk:Brezilya
  • 344
    izledikçe analiz adı altındaki furyanın ne kadar boş olduğunu bir kez daha anladığım futbolcu.

    brezilyalı oluşundan ötürü mü bilmiyorum, sosyal medyada futbolcuyla ilgili söylemlerin neredeyse tamamı çok hızlı ve müthiş bir dribber olduğundan bahsediyor ama işin aslı böyle değil.

    mesela hastalık bu futbol kendisinin güçlü yönleri için ''fransa gibi atlet oyuncularla dolu bir ligde bile fark yaratmasının sebebi sürati, patlayıcılığı ve çabuk olması'' demiş. https://youtu.be/rrf_D8PD0Ng?t=456

    fakat ne tesadüftür ki premier lig kariyerinin felaket gitmesinin de ana sebebi de sürati ve patlayıcılığının yetersizliğinden kaynaklı. zira çalım yeteneğinin özü iyi bir dribber oluşundan değil, çabukluğundan geliyor. dolayısıyla 10-20 metre arasında etkili bir dribber olsa da 30-40 metrelerdeki kontralarda vasat bir oyuncu. doğal olarak leicester'in oyununun da direkt buna dayalı olmasından ötürü bu tarz konumların çoğunda yetersiz kalmış.

    hatta mustafa demirtaş da özellikle buraya değinerek açık alanda hızına güvenemediği için basıp gitmesi gereken pozisyonlardaki patlayıcılığının yetersizliğinden ötürü topu dikine süremediğini ve pozisyonları kullanamadığından bahsetmiş. https://youtu.be/z5pfqTf9ghw?t=336

    ek olarak da, atlet oyuncularla dolu diye bahsedilen ligue 1'in sol beklerine şöyle bir baktım. nune mendes ve ismail jakobs dışında kendisinden daha hızlı bir oyuncu var mı emin olamadım?

    fakat premier ligdeki beklere bakınca, bir çok takımın yedekleri dahil kendisinden daha hızlı futbolcular.

    **

    tete'ye gelirsek;

    neden de zerbi takımında daha iş yaptığını şimdi daha iyi anlıyorum. zira tam bir sistem içerisinde parlayacak oyuncu profili var. tekniği gayet iyi, çabukluğu iyi, böyle bir oyuncunun topsuz koşuları da oldukça iyi olunca de zerbi gibi harekete dayalı oyunlar oynatan, oyunuyla rakipte boşluklar açmayı hedefleyen bir hocanın takımda, hem teknik olup hem de bu kadar iyi topsuz koşu atan bir oyuncunun etkili olamaması imkansız. bitiriciliğinin de belli bir seviyede olduğunu belirtmekte fayda var.

    başta transferine çok karşıydım ama izledikçe. okan buruk'un kafasındaki galatasaray'a çok da uzak gelmedi. başkalarına alan açan bir oyuncudan çok(ki bizde bundan çok var), açılmış olan alanları kullanmakta mahir bir oyuncu bence.

    ne vereceği, tamamen oyuncuyu nasıl kullanacağımızla ilgili olacak gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın