resim
Mateus Cardoso Lemos Martins
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.75
Uyruk:Brezilya
  • 331
    müthiş bir transfer başarısına konu olmuş futbolcumuz.

    şimdi şöyle düşünelim;
    shakhtar'ın 15 milyon euro'ya aldığı ve her ne kadar yarım dönem bile olsa lyon ve leicester city formaları giymiş 23 yaşındaki brezilyalı bir oyuncuyu 3.1 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer edebilir miydik?

    cevabı basit, hayatta edemezdik.

    normal şartlarda gerçekten de edemezdik ama müthiş bir fırsat geçmişti elimize. rusya-ukrayna savaşı, oradaki futbolculara 1 yıl süreyle başka takımlara gitme izni, bu hakkın tekrardan uzatılması, tete'nin 4 aylık sözleşmesinin kalması ve verilen hakkı değerlendirerek sözleşmesini feshetmesinin akabinde devreye girerek almamız şansımızın yardımıyla elimize geçmiş müthiş bir fırsattı.

    bu fırsatı kullandık ve 3.1 milyon euro'ya (imza parasını bonservis olarak sayarsak) hallettik.

    oyuncunun başta fenerbahçe olmak üzere birçok kulüpten yüklü miktarda yıllık ücret teklif aldığını ve bize imza atmadan önce premier lig takımlarından birinin ilgilendiği de yazılıp çizildi. yani bu oyuncunun baya iyi bir piyasası olduğu anlamına geliyor. mesela rossi fenerbahçe'ye gitmeden önce amerika'da piyasası olan bir oyuncuydu. fener'e 5.5'a geldi, berbat sezonlar geçirdi ama bonuslarla beraber yaklaşık 7 milyon euro'ya amerika'nın columbus takımına gönderildi. düşünün rossi gibi yetenek fakiri bir oyuncu bile zarar ettirmedi. hal böyleyken tete ne yapar sizce?
    ben söyleyeyim, icardi, zaha, torreira, kerem ve nicelerinin olduğu bir kadroda yıldızını parlatacak ve bize en az, bakın en az 15 kazandırıp gidecek. şampiyonlar ligine katılırsak ve etkili bir oyun oynarsak ekstrem paralara bile satabiliriz. sezon genelinde vasat bir performans sergilemesi durumunda bile verdiğimiz imza parasından daha çok bonservis getirtir.

    ha oyun anlamında şunu da söyleyeyim,
    tete'nin tarzını herkes emre mor'a benzetiyor ama bence alakası yok. illa bir benzetme yapacak olursak, kerem aktürkoğlu'na benzetebiliriz. hız, ince paslar vs. çok benziyor. eğer düzenli forma giyebilirse ya gol sayısı, ya da asist sayısı 10'u geçer. toplam gol katkısı olarak da en az 15 der ve entry'i noktalarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın