• 669
    bu aşamada puanlar yarı yarıya hesaba dahil ediliyor, yani grupta galibiyet 2 puanken şimdilik 1 puan. ayrıca avusturya ve iskoçya’nın elenen takımı yok. dolayısıyla şu anda 10. sırada olmak sene sonunda burada olacağımız anlamına gelmez. fakat gruplara minimum 3 takımımız kalırsa bu seneyi 10. sırada bitirir, 2 sene sonunda sonra şampiyonlar ligine 2 takımla katılıp birinin direk gruplara gidiş biletini alırız. ayrıca o aradaki bu ve gelecek senede toplayacağımız puanlar en kötü senelerin hesaplamadan düşmesiyle sıralamadaki yerimizin kalıcı olmasını sağlar.

    alınan puanlar katılan takım sayısına bölündüğü için erken elenen takım diğerlerinin üstüne büyük yük. o yüzden adana demirspor’u kutlamak gerek. hele gruplara da kalsalar tadından yenmez.

    nihayetinde 2023-2024 sezonu için şu anda 2,750 puanımız var. bu turda minimum 0,5 puan daha ekleriz. yine minimum 4-4,5 arası bir puanla grup aşamasına geçeriz. eğer en az 3 takımla gruplarda olursak tahminim 10 puanı rahat geçeriz ve ilk 10 yerini garantileriz.

    konferans ligi türkiye için büyük avantaj oldu. geçen sene konya’nın yolun başında elenmesine rağmen 11,800 puan topladık. eğer ilk 10’da kalıcı olmak ve yukarıları hedeflemek istiyorsak ülke olarak artık yıllık 9-10 puanı cebe koymalıyız.

    gerçekçi olmak gerekirse şampiyonlar ligine direk katılan takımın minimum 25 milyon euro kazanacağını, türkiye’nin en çok şampiyon olan takımı olarak buna en yakın olduğumuzu kabul edersek gruplara gittikçe zaten o yılın transfer bütçesinin hemen hemen şampiyonlar liginden karşılayabileceğiz demektir. galatasaray tasarrufla veya küçülerek bütçesini düzeltemez. başarılarımız bize gelir kazandıracak. şampiyonlar ligi geliri, türkiye ligi geliri, canlı yayın geliri, popülerliğin getirdiği sponsorluk gelirleri, başarıların kalıcı olmasıyla artacak tribün ve diğer taraftar gelirleri ile aydınlık bir gelecek bizimle olacak.

    o yüzden bu sene 10 üstü ülke puanı ve ilk 10 sıra hedefiyle yürüyedur galatasaray’ım. siz de cimbom’uma biraz yardım edin kanatlılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın