resim
Milot Rashica
Takım:Beşiktaş
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:28
Boy:1.78
Uyruk:Kosova
  • 1743
    sağ açıkta başka oynayan futbolcu.

    burada bir şeye değinmek istiyorum. herkes olası rashica ve tete transferinin sonrasında barış alper 'in 3. alternatif durumuna düşeceğini ve bunun planlama anlamında sorun içerdiğini söylüyor. buna %100 katılıyorum.

    ama bu durumu okan hocanın düşünmediğini zannetmiyorum. burada akla tek yatan senaryo rashica 'nın beklenildiği gibi sağ açık değil sol açık alternatifi olarak kadroya katılmak istendiği.

    herkes sol açığı zaha ve kerem 'in kapattığını düşünse de bence bu ikilinin aynı anda sahada olacağı kesin bu ikili birbirine alternatif değil. takım 4-4-2 oynarsa zaha icardinin yanında, 4-3-3 oynarsa kerem icardinin arkasında oynayacak gibi görünüyor.

    dolayısıyla angelinho ve kazımcan gibi savunma anlamında defoları olan bir bek rotasyonu önüne bazı maçlarda rashica koyarak savunma desteğinden ekstra faydalanmayı düşünüldüğü senaryosu akla yatıyor.

    yani sol taraf rotasyonu : zaha - rashica
    10 numara rotasyonu : kerem - mertens
    sağ taraf rotasyonu : tete - barış alper şeklinde olacak.

    bu durumda her mevkide üst kalite alternatifi olan sağlam bir ön hatla sezonu sürdüreceğiz. elbette bu oyuncuların farklı mevkilerde de oynayabilecek olması rotasyonu kuvvetlendirecek, formda olan oyuncunun süre bulamaması gibi sorunları ortadan kaldıracak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın