• 417
    aslında boey ve angelino(ritmini bulmuş hali) gibi iki makine bekle takımımızın deneyebileceği diziliş. şahsen 3 stoperli hiçbir takımı izlemeyi pek sevmem, bizim de genetiğimizde yeri olan bir diziliş değil, ama önüme çıkınca bizim mevcut kadroyu bir hayal etmedim değil.

    şimdilerde inter, leverkusen, manchester city ve tottenham sahaya böyle diziliyor. ınter'in zaten default dizilişi, tüm transferler buna uygun yapılıyor yıllardır. leverkusen'de xabi alonso başarıyla uyguluyor. santrforu patrick shick'in sakatlığı sonrası 9 numarasız 3-4-3 gibi bir şey oynadılar ve takım uçuşa geçti. sağda frimpong, solda grimaldo ile bu sezon da 3-5-2, 3-4-3 türevi oynayacaklar. tottenham'a conte'den yadigar olarak kaldı, başarılı olamadılar. city ise o kadar kaliteli ki nasıl dizsen oynuyor zaten.

    bize dönelim. 3 stoper ve iki kanat bekle oynamanın artısı genellikle top rakipteyken daha iyi sahaya yayılma imkanı, top kazanılınca ise oyunu geniş alana daha rahat yayma şansı tanıması. eksisi ise kanat forvet pozisyonundaki oyuncuların (zaha, tete, kerem) daha içerde konumlanması. örneğin leverkusen'de wirtz ve amine adli; city'de grealish ve bernardo silva çizgi oyuncusu değiller, bu sebeple kanat aktivitesini uçak beklere bırakıp merkezden delici olabiliyorlar. bizim ofansif oyuncularımızın hiçbirine uygun roller değil. 4-3-3 veya 4-2-3-1 geçiş oyunu kadrosuna sahibiz. 3 stoperle oynamanın bize sağlayacağı avantaj angelino'nun defansif açıklarını ortadan kaldırıp onu bir hücum silahı olarak kullanmak olur. değmez, zaten denenmez de.

    biz top taşıyabilen bir merkez orta sahayı torreira'nın yanına monte ettik miydi tamamız artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın