resim
Nicolò Zaniolo
Takım:Atalanta
Mevki:On Numara
Yaş:25
Boy:1.90
Uyruk:İtalya
  • 2357
    açıkcası muhasebeci taraftarlığı kendi cebimiz boşaltılmaya başlandağından beri bıraktım. galatasaray benim bütçeme katkı sunuyor mu ? sunmuyor. yeri geldiğinde formasıdır, store alışverişidir ben katkı sunuyor muyum ? sunuyorum. takımın muhasebesini de ben tutamayacağım, onu yapan profesyonel bir kadro idari yönetimde mevcuttur, herhalde muhasebeci taraftara güvenip çıkılmamıştır yola.

    ama medyada da burada da zaniolo’nun satışı hesaplanırken dümdüz bir hesap yapılıyor, sonra ortaya yağız sabuncu oğlu hesabı gibi hesaplar çıkıyor. gelirken 2 milyon maaş, giderken 4. yok öyle bir dünya.

    kendisi 15e geldi. 5 yılda ödenecek. kapta bonus yok. satış halinde kardan yüzde 20 romaya verilecek.
    yani şimdi 35e satarsan, anlatılan gibi olmayacak. (35-15)x0.8=16m kar değildir, finansal yüke bakarsan, bu 2023 için, 35-3-4*=28m kar, bütçe yükü ise 7m bonservis artı 1.5m maaş yarı dönemlik artı varsa şampiyonluk primidir.

    yani kısacası zaniolo faizsiz kredidir. daha iyi anlaşılır belki, geçen sene çektiğin bu sene aylık ödemesi 2 poşet market alışverişine denk gelen kredidir. son dönemin popüler olayı nakit avans çekip, dövize, borsaya koyup ödeme zamanı ana parayı çekip, üste kalanla ekmeğine bakmaktır.
    nasıl ki enflasyonist ortamda gözünde büyüse de başta hesabını yapar krediye girer dişini 6 ay sıkarsın, 15e 5 taksit zaniolo gördün mü de alırsın. kim, hangi banka galatasaray şimdi gitse sıfır faizle 5 yıla yayılmış 15m kredi verir ?
    bazen herşey futbol değildir. neden erden timur bey bu kadar sevildi sizce ? sadece süper transferler yaptı diye mi ? e haldun bey de var, az zorlasan cenk bey ? türkiye’de futbola, görülmemiş bir ticari zeka getirdi. ben şahsen bu yüzden kendisine çok saygı duyuyorum. sen lamborghini markasına sahip olabilirsin ama onu bir ticari başarıya dönüştüremeyip battıktan sonra hiçbir anlamı olmaz. bugün hepimizin ağzının suyunun aktığı markalar vag grubu altında toplanmış bulunmakta.

    o yüzden düz mantık hesabın kimseye faydası yok, dört senede milyar ciroya ulaşan erden timur bey hepimizden iyi yapmıştır ince hesabını, almadan daha.
App Store'dan indirin Google Play'den alın