resim
Mateus Cardoso Lemos Martins
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.75
Uyruk:Brezilya
  • 134
    teminatı de zerbi olan oyuncudur.

    şuan herkes bu transferi kanat bolluğu hamlesi olarak görüyor, fakat ben öyle görmüyorum. bence bu transfer orta sahaya yapılacak hamleler için atılmış bir adım.

    tete hamlesi ne demek buna bir bakalım; yunus ile yetenek kümesi kesişen bir oyuncu olduğu için yunus akgün'ün ayrılığı, yabancı kontenjanı yüzünden morutan'ın ayrılığı, yusuf demir 'in de muhtemelen kiralık ayrılığı ve yüksek bonsevis getirme durumu olan zaniolo'nun da ayrılığı demek. (rashica'nın ben her türlü geleceğini düşünüyorum.)
    yani kağıt üzerinde 4 kanat oyuncusu ayrılırken, rashica ve tete alınıyor. transfer dönemi sonunda anlaşılacaktır zaten yapılmak istenen.
    4 kanat oyuncusu gönderip 2 oyuncu alıyorsan, nasıl kadroyu kanatta şişiriyorsun?

    galatasaray zaniolo'ya kulüp tarihinin en yüksek bonservis bedelini verdi ve rashica geldiği an zaniolo'ya yedek kulübesi görünebilir yine, geçen senenin 2. yarısında sadece 2 maça 11 başlayan bir zaniolo vardı.
    burada zaniolo'ya yapılan tepkileri unuttuk sanmayın, istanbulspor maçında yediği kırmızıdan dolayı hakkında yüzlerce zehir zemberek entry vardı. yani gs taraftarı çok kısa sürede bir oyuncuya sırt dönebiliyor. tarihimizin en büyük yatırımın değeri bu taraftar gözünde.
    şimdi galatasaray muhtemelen zaniolo ile birlikte tarihinin en yüksek miktarlı satışını yapacak.
    ve satış yaptığı yere bonservis ödemeden yüksek potansiyelli birini koyacak ve üstüne de uygun bedellere rashica alınacak.
    buradaki risk faktörü şöyle, eğer zaniolo başarısız olursa ya da sakatlanırsa değeri düşecek ve yaptığımız büyük yatırım hüsranla sonuçlanacak. ama tete başarısız olursa, zaten bedavaya aldığımız bir oyuncu yani ne zararı olabilir ki?
    ki zaniolo burada balondor'u bile alsa çıkış maddesi 35 m€ zaten, fazlası olmayacak hiçbir zaman. o hâlde 30'a yaklaşan iyi bir teklife ben hayır demem.

    eğer operasyon tamamlanırsa ortaya devasa bir bonservis kârı çıkıyor, peki bu bonservis kârının orta sahada kullanılması sizce de mantıklı değil mi?
    belli ki gs yönetimi bu kârı elde ettikten sonra, orta sahaya esas hamleyi vuracak.
    şimdi bu senaryo gerçekleşirse, sürekli kanat alan galatasaray aşırı kaliteli bir orta saha oyuncusuna sahip olacak.

    anlatmaya çalıştığım şey şu, bazen daha ileriye gidebilmek için bir adım geriye atmanız gerekir. evet zaniolo tete değişimi bir geri adım olabilir, fakat şimdi çok iyi birkaç orta saha takviyesi gelirse bu sefer ileriye doğru müthiş bir adım atılmış olacak.

    galatasaray bu durumda orta sahayı değil kanatları riske etmiş oluyor, risk hakkımız varsa bunu nerede kullanmak mantıklı kanat mı orta saha mı?
    ki şöyle de bir durum var. zaha sol kanadı domine ederse kerem aktürkoğlu da sağ kanatta pekala oynayabilir.

    eğer yazdığım senaryo gerçekleşirse bu sefer erden timur herkesin yazdığı şeyi yani orta sahayı güçlendirmiş olacak.
    o zaman bu oyuncu üzerinden dönen kadar tartışma neden?

    arkadaşlar unutulan bir şey var sanırım, bu ülkede maksimum 14 yabancı kadroya yazılabiliyor. birileri geliyorsa emin olun ki, birileri de gidiyordur. yoksa mantıken kadro dışı oluyorlar yani. yani korktuğunuz gibi rashica, zaniolo, tete sağ kanadı olmaz.

    bence tartışılması gereken konu, tete transferinin hukuksal boyutu. bunun için de hukuk okuyan yazarları davet ediyorum, olası bir negatif sonuçta galatasaray'ın zararı ne olacak, sorun bu.

    tottenham bizimle aynı şekilde manor solomon'u bedavaya aldı shaktar'dan. tete'nin sözleşmesinin bitimine 6 ay kaldı, savaş sebebiyle fesih durumu var. gs hukukçuları güven vermiyor orası da ayrı mevzu.

    tete'nin oyun tarzına gelecek olursak, öyle çok takip edebildiğim bir oyuncu değil. malûm ukrayna liginin doğru düzgün yayıncısı yoktu, birkaç yıl önce çamur linklerden de zerbi'yi izlemeye çalışıyordum. ve de zerbi'yi izlerken de, oyuncudan önce oynanan oyuna dikkat ediyordum.
    bu yüzden bu oyuncuyu de zerbi üzerinden değerlendirebiliriz.

    de zerbi; kanatlarda ters ayaklı oyuncular kullanır, bu oyuncuların birebirleri çok güçlüdür ve çizgiye yakın oynarlar, bu oyuncular muhakkak hızlıdırlar ve saniyeler içerisinde çapraz koşullarla kaleye inerler, bu oyuncuların pas kabiliyeti ve teknik becerileri yüksektir, topun kıymetini bilen oyunculardır. bu özelliklerde olmayan birini oynatmaz de zerbi, bu yüzden teminat de zerbi yazdım. yani şuna emin olun ki, kapalı takıma karşı oyunu bilen bir oyuncu gelecek. bence en büyük eksikliği uzaktan şutları, burada daha fazla zaman ve alan bulursa daha etkili olabilir. bir de şöyle bir durum var, zaten gs'ye gelen şut çekmeyi unutuyor, oyuncunun kaybedecek bir şeyi de yok.

    de zerbi'nin shaktar'daki sol kanadı mudryk rekor bonservis bedeliyle chelsea'ye gitti, diğer sol kanat solomon tottenham'a gitti, sağ kanattaki nefese benfica yaptı ve diğer sağ kanat tete şuan galatasaray kapısında.
    seviye bu yani.

    tete'nin oyun tarzı raphinha ve antony'e benziyor, bu tarzda adamlar geçen sene 60-100m€ arası bonsevis bedeliyle transfer oldular ve gittikleri takımlar da büyük takımlar.
    yunus akgün bu stilde o bile para ediyor yani.
    tete de yüksek potansiyelde bir oyuncu, zaniolo yerine tercih sebeplerinden biri de bu olabilir. oyun tarzı olarak farklılar zaniolo'dan ama ikisi de potansiyelli oyuncu.

    sosyal medyada ortaya çıkan röportajlarına bakılırsa, tete gayet çalışkan bir oyuncu izlenimini veriyor. buraya da kendisini kanıtlamak için gelecek.

    eğer zaniolo - tete değişimi yapılır, orta saha alınmazsa bu büyük bir hata olacaktır ve onu da o zaman değerlendiririz.
    şuan için yapılan yangını doğru bulmuyorum, avrupa'da herhangi bir takım potansiyelli bir oyuncusunu astronomik bedele satsa ve hemen yerine bedelsiz potansiyelli bir oyuncu alsa burada herkes överdi o takımı.

    bana kalsa ben kanat da oynayabilen orta sahalar alırdım, fakat teknik heyetin planlaması bu şekildeyse saygı duyuyorum ve mantık çerçevesine oturtulabilir yanlarına bakıyorum.

    transferi gerçekleşirse hayırlı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın