resim
Sergio Ramos García
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:İspanya
  • 785
    deplasmanda 3-0 yenildiğimiz, sahamızda 3-2 yendiğimiz real madrid şampiyonlar ligi maçının ilk ayağında net atılması gereken oyuncuydu.

    gelgelelim takımımıza katılması mevzusuna. ben sergio ramos'u aşırı severim. her şeyi kazanmış bir futbolcu. stoper meziyetleri, savunma bilgisi üst düzey. onun yanında aslında, çok iyi bir oyun kuran stoperdir ki bu konu çoğu zaman atlanır. duran toplardaki hava hakimiyeti ve gol sezigisi de cabası. hırçınlığı, doğal liderliği vesaire ekstrası. üstelik hala çatır çatır oynuyor.

    mevzu şu.

    zamanında beşiktaş'ın o meşhur uzay takımı(!) olduğu sezonun sonrasında, bildiğiniz gibi beşiktaş pepe'yi transfer etmişti. pepe lig maçlarında çoğu zaman uyudu. şampiyonlar ligi'ni ayrı oynadı o başka.

    aynı durumu yaşar mıyız? bence sergio ramos öyle bir oyuncu değil.

    fakat yine de takıma katılacaksa 1+1 opsiyonu takımda olmak üzere olursa bence mantıklı hamle. tabii ki nelsson'un ayrıldığı senaryoda. yoksa neremize sokacağız bu stoperleri?

    nelsson ayrılıyorsa iyi para getirecek demektir. bir ara sezonu ramos'la geçirmek mantıklı olabilir bu yüzden. fakat sergio'yu alıyorsanız kesinlikle bir stoper daha almalısınız. yani uzun süredir devam eden stoper geleneğimizi devam ettirmek anlamında. kim giderse dolduruyoruz bir süredir stoperde. yine aynısını yapmalı.

    belki bu sefer transferi yapıp aldığımız oyuncuyu bir sonraki sezon takıma katılmak üzere yapmalıyız anlaşmayı. yoksa yine bir anlamı yok. çünkü oynamadan gelişmiyor oyuncu. hele stoperse. mümkün olduğunca çok maça çıkmalı stoper, seviyesi fark etmez.

    yani bir geçiş sezonu olarak tasarlıyorsanız, plan program dahilinde olur. hatta bence cuk olur.

    süper lig'de yaşayabileceğimiz problemlere merhem olur.

    sıkışan maçlarda duran toplarda gol atar mı? atar.
    geriden oyun kurar mı? kurar.
    geriden top çıkarır mı? çıkarır.
    defansı çekip çevirir mi? alasından.
    gider orta sahada basar mı? basar.

    yani nelsson'un yaptığı ne varsa yapar, yapamadıklarını da alasından yapar.

    eğer buraya yatmaya gelmediğine kaniyseniz -ki icardi çift dalabilir aman dikkat-, nelsson'dan çıkıyorsanız -ki elimizdeki en değerli varlıklardan biri, harcayamazsınız- çok düşünmeye gerek yok. en azından bir taraftar olarak ben nezdinde. gerisini ben düşünmem, istemiyorum yani düşünmek. performansına bakarım ben. nelsson meselesi özelinde yeterince düşündüm bence. maliyetini yöneticiler, takım kimyasını ve takım içi dengeleri vesaire teknik ekip düşünsün bir zahmet.
App Store'dan indirin Google Play'den alın