resim
Joško Gvardiol
Takım:Man City
Mevki:Stoper
Yaş:22
Boy:1.85
Uyruk:Hırvatistan
  • 49
    guardiola'nın kendisini ısrarla istemesinin sebebi soyadlarının benzer olması değil elbette.

    bir savunmacıda olması gereken tüm defansif özellikleri barındırıyor olmanın yanında müthiş bir oyun okuma becerisi var. bu becerisini hırvatistan'daki hocaları da vurgulamış. 21 yaşındaki bir oyuncu için çok özel bir durum bu.

    fakat bence en öne çıkan özelliği dribling yeteneğiyle rakip savunma hattının ön tarafını kırması ve rakibin ihtiyaç duyduğu "bir oyuncu fazla olma" durumunu ortadan kaldırabilmesi. ayrıca pas kalitesi de oldukça yüksek. geride kalan sezonda pas isabet yüzdesi %89'du. ileriye oynamaktan çekinmeyen bir stoper için çok iyi bir yüzde. kendi yarı sahasındaki pas isabet oranı %94'e kadar çıkmış. üstelik sol ayaklı olması onu iyice benzersiz yapıyor.

    bu oyun kurucu özellikleri onu tam bir pep guardiola eklemesi haline getiriyor. çünkü zaten kesicilikte, hava toplarında ve konsantrasyonda gayet iyi seviyede. bu sebeplerle yüksek bonservis verme konusunda çekinmediler çünkü piyasada bu denli komple paket genç bir oyuncu yok. thiago silva'nın 38 yaşında hala elit seviyede oynadığını unutmayalım.

    başlarda adapte olmakta zorlanabilir çünkü farklı bir lige geliyor ve daha önemlisi seviyesi çok yüksek olan ve farklı alışkanlıkları olan bir kulüpte oynayacak. vatandaşı kovacic'in de orada olması bir avantaj sağlayabilir. bu ikilinin arası çok iyiymiş, hatta kovacic onu daha önce chelsea'ye önermiş. artık nihayet beraber oynayacaklar.

    gvardiol'un gelişiyle aymeric laporte ise boşa düşmüş oldu. manchester city onun için gelen teklifleri dinleyecekmiş. inter, west ham, everton gibi kulüplerin laporte için ilgisi varmış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın