resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 583
    savunmayı nasıl anladığınız, nasıl tanımladığınız veya savunmaya nasıl bir anlam yüklediğinizle alakalı olarak savunması vardır veya yoktur.

    garip bir cümle oldu. biliyorum.

    şöyle ki yüksek pres oynuyorsanız, gegenpressing yapıyorsanız kralını yapar. çünkü şunu anlamış adam. eğer orada topu kazanırsa gole daha kolay gidecek. savunmayı gol için yapar anlayacağınız. ya da aslında savunma yaparken hücum eder. (aslında buradan bakarsanız gerçekten savunma yapmaz anlamı da çıkar.) hele pozisyonu süzmüşse ve topu kaptığında çok net bir pozisyon varsa sırtlan gibidir. premier lig'de top kazanma sayılarının yüksek çıkması, hatta bazı sezonlarda bu istatistikte ilk 10 da olması bundan.

    gelgelelim pres kırılırsa zaha'yı ondan sonra aramayın. zaten gerek de yok. zaha'nın bekini kovalamasını neden beklersiniz ki? o eforu neden harcasın?

    soru şu aslında: zaha'nın (ya da herhangi bir futbolcunun) belli bir enerji kapasitesi var. peki siz zaha'nın enerjisini/eforunu bekini kovalamak için mi harcamasını istersiniz, yoksa o en iyi yaptığı işleri, üç kişi peşine taktığı, bazen iki kişiyi düşürdüğü dripplingleri attığı veya karşısına 4 kişiyi dizdiği pozisyonlarda kullanmasını mı?

    hocaları hemen her zaman ikincisini tercih etti. arada bir deli çıktı. (viera'dan önce. allerdyce yüksek ihtimalle.) onun bekini kovalamasını istedi. zaha kovaladı da. iyi de yaptı bunu. çünkü fiziği buna müsait, sürati var, oyun aklı var. bu yüzden hakkıyla yaptı bunu. ama alameti farikasında çok sönük kaldı o maçlarda.

    süper lig'de yine top kazanma istatistiğinde üstlere oynamasını bekliyorum. gala'nın 2022/23 sezonundaki agresif oyunu da çok müsait buna. zaha aslında bizim takıma müsait taktiksel anlamda.

    iyidir zaha. sahada varlığı yeter.
App Store'dan indirin Google Play'den alın