• 1
    kadro planlamasını derinden etkileyen durum. 2023-2024 yaz transfer dönemi için herkes o gelsin bu gitsin, rashica da alalım, 8 no da, fırsat transferi 10 no da çekelim, yunus ile emin'i de satalım diyor ama kazın ayağı öyle değil.

    uefa a listesine 25 oyuncu yazabiliyorsunuz. bunun 4'nün altyapı oyuncusu olması gerekiyor. elimizde yunus ve emin olmasa her mevkiye 2 oyuncu yazamayacak durumdayız. keşke altyapımız üretse de yunus ve emin'e olmadılar, para kazanalım diyebilsek. işin kötüsü efe akman ve kısmen ali turap dışında yakın vadede gelebilecek oyuncu da gözükmüyor.

    geriye 21 oyuncu kalıyor. bunun da 4 tanesi türkiye'den yetişme olmalı. abdülkerim, kerem, barış ve kazımcan ile bu kriteri karşılıyoruz. bu oyunculara bir şey olsa ya da satsak yerine koyacak yurtiçi yetişme oyuncu yok. ülkeyi tarasan transfer edecek oyuncu yok. biz ise oyuncu yetiştirmek yerine yabancı sınırı tartışıyoruz.

    geriye kalıyor 17 kişilik kontenjan. yani yabancı oyuncu + gurbetçilerden bildireceğimiz oyuncu sayısı 17. günay, kaan ayhan, berkan, kerem demirbay ve halil dervişoğlu ile 5 tane gurbetçimiz var. günay'ın transferinin gecikme sebeplerinden biri buydu. o kontenjanı batuhan ile kurtarabilir miyiz diye düşündüler ama riske girmek istemediler. bu 5'liden sadece halil'in dışarıda bırakılacak muhtemelen.

    4 kişilik gurbetçi kontenjanı sonrası ise elimizde kalan kontenjan 13. şu an morutan hariç 13 yabancımız var. yani aslında kadromuz dolu. hatta kerem d. dışarıda çünkü forvetler hazır olmadığı için halil listede. hoca morutan'a taktı, yunus ise evladı da doğru değil çünkü morutan bu 13 kişilik kontenjandan yiyor, yunus ise herhangi bir kontenjana takılmayan en iyi oyuncun.

    transfer konusunun kilitlendiği nokta da bu kontenjan. 8 no arıyoruz, gelecek oyuncu için birini göndermemiz lazım. midjstö en zayıf halka. satabilecek miyiz? satamazsak sadece ligde oynasa konsantre olur mu bilinmez. rashica'yı istiyoruz. kim gidecek? düzgün teklif gelmeden zaniolo mu? yedek sağ bek olmadan dubois mı? (bu arada mert'i de alsak aynı kontenjandan yiyecekti) ya da hem fayda sağlayan hem de satması zor oliviera mı? daha herkesin beklediği sürpriz 10 no için açılması gereken kontenjana gelmedim.

    işin özü kadro planlaması oldukça zor bir iş ve doğru yapılmalı. gereksiz beklentiye sokmadan akıllıca süreci yönetmeli kulüp. biz de uçmamalıyız artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın