resim
Berkan İsmail Kutlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:26
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 2307
    her geçen sene daha iyi gözüken, teknik açıdan zaten bilindiği üzre yetersiz olsa da, pas tercihleri, pres tercihi ve zamanlamaları ile son oynadığı maçlarda futbolunu geliştirdiğini gösteren savaşçı orta sahamız.

    kendisinden beklenilecek şeyler belli, takıma enerji katması, top rakipteyken prese en önlerde başlayıp öncülük etmesi*, top bizdeyken ise en kötü ihtimalde sağa sola koşturup pas opsiyonu oluşturması veya bir nevi bir fake pas opsiyonu oluşturarak rakibin presini delmesi.

    torreira'nın yanında oynadığında, önünde oyunu gerilerden kurmayı seven bir oyun kurucu varsa bize çok fayda sağlar, diğer durumlarda hele ki takımın defansif orta sahası rolünde oynarsa çok sıkıntı, çünkü meziyetleri ve yapabilecekleri bunlara uymuyor. oliveira kendisinin partneri mecbur kalınmadıkça olamaz.

    lakin en kötü ihtimalde bile, bugün olduğu gibi (bkz: 2 ağustos 2023 galatasaray zalgiris maçı), kendisine ekstra yük yüklenmediği takdirde görevini yerine getiriyor. takıma seviye atlatacak oyuncu değil, lakin doğru kullanıldığında yanındakilere seviye atlatabilecek bir dinamo. kerem demirbay transferi ile birlikte torreira sakatlık yaşamazsa kendisini bir daha pek izleyemeyeceğiz gibi, ama ben futbolunu ilk günden beri beğeniyorum. vasat sevici değilim, ben berkan'ın gerçekten potansiyeline inanıyorum.

    en büyük şanssızlığı kendisine çok benzer ve kendisinden eksisi ana rollerini dahi yerine getirmekte güçlük çeken taylan antalyalı ile uzun süre partner olmasıydı. hem de önlerinde sevimli hayalet casper var iken. umarım kariyeri bize de fayda sağlayacak şekilde olumlu yönde gelişir. özellikle italya'da kendisinin oynadığı stile uygun çok fazla rol olduğu için ismi defalarca yazılıp çizilmişti, belki bir gün olur. maalesef süper lig'de tekniği vasat olan aşırı süratli kanat oyuncularını bile bir şekilde sindiriyorlar, pek iş yaptırmıyorlar, orta saha olarak işi çok daha zor.

    edit: bu arada aklıma gelmişken ekleyeyim, ilgili zalgiris maçının sacha boey'den sonraki en iyi performans gösteren ikinci oyuncusu. zaten bir 3.sü yok gibi. torreira bize alıştırdı sağ olsun ama berkan da iki kişilik oynadı bu maçta resmen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın