resim
Günay Güvenç
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:33
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 299
    üç-dört senedir istikrarlı olarak uğurcan ve mert hariç en iyi türk kaleciydi. milli takıma seçilmediği için böyle bilinmiyor ama onun sebebi ikinci kalecinin altay'a, üçüncünün de genelde torpil ile (ligin en kötü kurtarış performansı ile seçilen gökhan akkan, muhammed şengezer, vs) seçilmesi ile alakalıydı.

    kalecilik performansını tartışmanın alemi yok. ben şu an fenerbahçe'nin günay kalitesinde kalecisi olmadığını düşünmüyorum diyebilirim.

    oyuncu karakteri olarak çekinen taraftarın hikayesi net şudur: beşiktaş'ta ortaya çıktı, yanılmıyorsam 2015'te twitter'a tamamen yalan olan "sneijder elini çekme" mevzusu düşünce ismi duyuldu, o dönemde beşiktaş da başarılı olunca bir antipati başladı. hırslı bir futbolcu, fakat hırslı olmasa 32 yaşında galatasaray seviyesine gelmezdi. yediği hatalı golde ağladığını hatırlıyorum zamanında.

    kendisini tanıyan ve benim tanıdığım insanlar hep karakterinin çok düzgün olduğunu söyler. erden timur da bu kadar uzun süredir bizzat temasta olduğu için benim içim çok rahat. bizim taraftarda da "ulan yine kaplan kesildi" geyiği döner, ama başka taraftarlar da günay hakkında aynı şeyi düşünüyor.

    benim asıl merak ettiğim şey tuttuğu takım. beşiktaş'ı seçmesinin sebebi tamamen önder özen'in gidip almanya alt liglerinden aldırmasıydı. beşiktaşlılar tek tük galatasaray'lı olmakla itham ederlerdi. günay 91 almanya doğumlu. uefa kupası senesi 9 yaşında. ben başka bir takımlı olacağını sanmıyorum, ama bilen varsa öğrenmeyi çok isterim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın