resim
Milot Rashica
Takım:Beşiktaş
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:28
Boy:1.78
Uyruk:Kosova
  • 1623
    bir gün gece saatlerinde izlediğim bir programda berk göl ve uğur karakullukçu'nun kendisi hakkındaki yorumları çok üzmüştü. rashica konuşurken açıp transfermarkt'tan gol ve asist sayılarına baktılar ve rashica'nın yetersiz olduğuna kanaat getirdiler.

    bu program devre arasındaydı ve rakamlar çok daha düşüktü. ama benim esas takıldığım kısım, kanlı canlı izlediğimiz oyuncunun yorumunu transfermarkt verisiyle yapmak. transfermarkt'ta gördüğümüz veriler alex'i hagi'den daha efektif gösterebilir ya da güiza'nın süper lig performansının elmander'den daha iyi olduğunu düşündürtebilir. mini etek saçmalığına falan girmeyeceğim, tabii ki gol-asist istatistiği son derece önemli ama izlediğimiz bir oyuncuyu değerlendirmek için bakacağımız son kriterlerden olmalı.

    rashica ile ilgili "sadece savunmaya yardım ediyor, başka numarası yok" algısını da bu istatistikler besliyor biraz. iyi de, bu istatistikler hiç fena değil ki?

    kosecki istatistik merkezi sunar:

    biraz rashica istatistiği bakalım. kendisi ilk 10 hafta neredeyse topa değmiyor. sonrasında ligde 1710 dakikada 4 gol 6 asist yapıyor (transfermarkt 7 gösteriyor ama penaltı yaptırmayı da asist sayıyor onlar. istanbulspor maçındaki asist iptal yani).

    20 maç bile etmeyecek sürede 10 gol katkısı. 2 maçın birinde skora direkt katkı. sadece savunmaya yardım ettiği düşünülen biri için baya baya iyi. daha da iyisi var.

    2 tane gizli skor katkısı atlanıyor transfermarkt'ta. biri deplasmandaki kayseri maçı, içeri çevirdiği topu barış alper gol yapıyor. ama top barış'ın vuruşunda savunmaya çarptığı için asist yazılmıyor. ya da harika deparla getirip çevirdiği topun ters dokunuşla ağlara gittiği başakşehir maçı. 3. gol idi ve maçı kopardı. o gol de rashica'nın skora direkt katkısıdır ama transfermarkt'a bakınca çıkmaz.

    12 gol katkısı yaptı bile.

    tabii bunun yanında etkin rol oynadığı goller var. ilk beşiktaş maçında arka direğe ters ayakla kestiği nefis orta, sivas deplasmanında ilk gol öncesi araya girip kaptığı top, içeride karagümrük maçında boey'in önüne bıraktığı top da transfermarkt'ta yok. istanbulspor maçında yaptırdığı penaltı var ama onu ben saymadım. isterseniz siz sayıp gol katkısını 13'e çıkarabilirsiniz.

    rashica'nın esas faydasını deplasmanda araya girip aldığı toplarda, geriye koşarak bitirdiği rakip ataklarda ya da içerideki sivas maçı ilk golde icardi nasıl bu kadar rahat topla buluştu sorusunun cevabında bulabilirsiniz ama işin transfermarkt kısmında da hiç yabana atılacak bir performansı yok.

    şampiyonlar ligi kadrosuna yazarken birçok taraftarın eli gitmiyor anlıyorum ama en azından geniş kadro için büyük bir hevesle beklemek lazım bu adamı. tamam yıldızlar önemlidir ama onların daha iyi ışıldaması için birilerinin ortalığı karartması lazım. hagi olmasa uefa kupasını alamazdık ama takımda 4 tane hagi olsa da alamazdık. kadro ne kadar iyi olursa olsun oyunun iki yanında da iyi olan okanlar, ümit'ler, arif'ler lazım bize ve rashica o gösterişsiz ve yararlı oyunculardan biriydi geçen sene.
App Store'dan indirin Google Play'den alın