resim
Kerem Demirbay
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:30
Boy:1.83
Uyruk:Almanya
  • 229
    leverkusenin orta saha oyuncusu.
    açıkçası, oyuncuyu buradaki renktaşlarım kadar izlememişimdir. o yüzden yorumlarımı en azından sahaya yansıması açısından çok kaale almayabilirsiniz *.

    lakin;
    3 yerli oynatma durumundan ötürü, geçen seneden farklı olarak elimizde angelinho var. bu yüzden bu adamın sakatlanmadığı senaryolarda (sık sakatlanma vb muhabbetiyle alakalı yazıyorum, yoksa tabii ki sakatlanmasını istemem) kazımcan (ve geçen sene yerli statüsünde sayılan adekugbe) kadar bu mevkide yerli kullanamayacağız. bu durumda, abdülkerim bizim net 1. sıradaki türk oyuncumuz olarak görünüyor. bu seneki kerem'i geçen sene kadar net bir opsiyon olarak görmemek gerek, zira ön hatta oynayacak zaha-zaniolo-icardi-(kerem/rashica)-mertens-bakambu-halil-morutan-yusuf demir-yunus opsiyonlarından sadece 4'ü oynayacak. burada ya zaniolodan çıkmak gerekecek. ya da geçen seneki kurguda rashica yerine zaha konulup, ona göre öndeki 3 şekillenecek. bu da maalesef hem sağ ön tarafın geçen seneki gibi etkin çalışamaması hem de boeyin performansında düşüklük demek. ancak, ne olursa olsun kerem de 2. yerli olacak.

    şimdi 3. yerli mevzusuna gelelim. burada ya kaleciyi türk yapmamız gerekecek ya da ortasahaya bir türk almamız gerekecek. kaleciyi türk yapmak makul gibi gözükse de ne maalesef oraya alabileceğimiz net bir türk kaleci var, ne de kulüpte 11 yılını devirmiş olan ve kulüp tarihinde yeri belli olan muslerayı yedeğe alabilecek bizde güç/kudret var. okan buruk en son başakşehir döneminden şerbetli bu konulara. muslera ile anlaşmalı olmayan biçimde bu işe girildiği takdirde, baron direkt ayağını kaydırır okan hocanın.

    bu durumda orta sahaya bir türk almak gerekecek, hem sayısal anlamda şu anda takımın eksik bölgesi hem de yerli anlamında daha rahat takviye yapılabilecek bir bölge. bu nedenle, bu bölgeye bir türk oyuncu alınacak. bu kerem olursa en azından mavi kartla yerli sayılma işini yusuf'a göre daha çok kullanabileceğimiz bir opsiyon olacak, hem de yedeğine türk alabileceğimiz bir opsiyonumuz olacak. yine yukarıda yazdığım ön alan opsiyonlarında yabancı çıkarıp yabancı alabilirken, orta sahada kerem-berkan değişikliğini de bir nebze kaldırabilir takım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın