• 434
    dijital hizmetleri inatla ve kararlılıkla geliştirmemeye, ilgi çekici hale getirmemeye özen gösteren canım kulübümün yeni ürünüdür. diğer dijital ürünler gibi bu da başarısızlık abidesidir.

    tamam destek oluyoruz kulübümüze ancak yeri geldiğinde alınan hizmetin de kalite seviyesini sorgulamak gerekiyor diye düşünüyorum.

    ayrıca; verdiği paranın karşılığını tam randımanlı alamayan ve bu konudaki memnuniyetsizliğini dile getiren taraftarlarımızın da yer yer gömüldüğünü görünce, tam olarak neden dijital hizmetlerimizin gelişmediğinin de güzel bir cevabı oluyor aslında."tamam 30 tl verdim, hizmet görmesem de olur" demek zorunda mıyım arkadaş ben? x bir hizmet için 3 tl verenin de, 3000 tl verenin de eşit derecede aldığı hizmeti sorgulama hakkı mevcuttur. bu sorgulamalar oldukça hizmetteki ilerleme sağlanır. para temelindeki konularda insanları verdikleri meblağ üzerinden gömmek de enteresan hakkaten.

    "ben kulübe yardım, destek olmak için youtube katıl/mobil uygulama üyesi oldum. içerik seviyesi de, yayın kalitesi de yükselmeyecekse hiç farketmez" cümlesi bizi ileri götürecek zihniyet değildir bu tarz konular özelinde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın