resim
Frederico Rodrigues de Paula Santos
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:31
Boy:1.69
Uyruk:Brezilya
  • 189
    galatasaray'a transferi ciddileşen orta saha futbolcusu. manu'lu taraftarlar kendisi hakkında bölünüyor genel olarak. kimisi elit seviyede değil ama rotasyon için iyi oyuncu derken kimisi gereksiz olarak görüyor. hatta manu'lu taraftarlar arasında espri konusu oluyor. oynadığı maçlarda yazı tura atıyoruz yine gibisinden. lakabı the pastor yani papaz. biraz dindar birisi olduğu için kendisine böyle bir lakap takmışlar yani öyle diyor fred.

    şimdi kendisi gelirse torreira-fred ikilisi aşırı dinamik bir görüntü ortaya çıkarır orta sahada. fred için box to box tarzı bir orta saha desek yanlış olmaz. top kazanır, pres yapar, gerekirse ileri çıkar. ancak bu ikilinin en büyük sıkıntısı oyun kurulumu olur diyebiliriz. fred'in pasörlüğü kötü değil tabi ki ancak oliveira gibi bir oyun kurucu kesinlikle değil.

    fred-torreira'nın önüne zaniolo, kerem yahut zaha koyarsanız o takım oyun kuramaz. on numara mevki inanılmaz bir önem kazanıyor bu durumda. ancak zaha transferi öyle işleri karıştırdı ki olası bir on numara transferinde kadro iyice karman çorman bir hal alıyor. hele bir de olası rashica transferini eklersek işler tamamen sarpa sarıyor.

    ben bu transferler olursa zaniolo'nun satılacağını düşünüyorum. 4-3-3'e dönülüp torreira 6 numara, fred b2b ve yanına da oliveira yahut yeni bir oyun kurucu orta saha. hatta sağ kanada rashica'yı koyup solda zaha'yı ikinci forvet gibi yapıp asimetrik bir 4-4-2 yapılabilir. aynı şekilde kerem'de zaha'nın yerinde ikinci forvet gibi oynayabilir. santrafor zaten icardi söylemeye gerek yok.

    tabi okan buruk'un kafasında ki planlar nedir izlemeden bilemeyiz. her türlü birileri biraz dışarıda kalacak gibi görünüyor. dediğim gibi zaha transferi işleri çok karıştırdı ve umarım üzerine detaylı düşünülmüştür. çünkü bu saydığım isimleri uzun vadede yedek bekletirseniz takımda sıkıntı çıkar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın