resim
Johan Jordi Cruijff
Görev:Sportif Direktör
Takım:-
Yaş:50
Uyruk:Hollanda
  • 7
    kariyerinin başlarında aslında o kadar da kötü bir futbolcu değildi. örnek verecek olursak bugünün pedro'su gibi bir yetenekti. ofansif orta saha olarak ve kanatlarda oynardı. 22 yaşında manchester united'dayken dizinden geçirdiği sakatlık onu futboldan ciddi derecede koparmış ve sonun başlangıcı olmuştur. kronikleşen sakatlığı yüzünden 3.5 sene boyunca düzenli olarak forma giyme fırsatı bulamamıştır. barcelona da 41 maça çıkıp 11, machester'de ise 34 maça çıkıp 8 gol atmıştır.

    daha sonra deportivo alaves'te 3* ve sonrasında espanyol'da 1 yıl vasat bir performans gösterdikten* sonra yeniden dizinden sakatlanmış ve 2004'te futbolu bırakmıştır.

    2006'da metalurg donetsk takımı ile sahalara stoper olarak dönmüş ve iki sezon idareten oynamıştır. bir sezonu boşta geçirdikten sonra bu sezon başında valletta'ya oyuncu-antrenör olarak transfer olmuştur.

    bunların dışında euro 96'da 17 sırt numarası ile mücadele etmiş, 9 kez giydiği hollanda milli futbol takımı forması ile 1 gol atmıştır.

    babası gibi yetenekli bir oyuncu değildi belki ama ben yine de ileri derecede şanssız olduğunu düşünüyorum. kronikleşen sakatlığı olmasa belki daha normal bir kariyeri olabilirdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın