resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 371
    öncelikle transfer çalımlarından hiç hoşlanmıyorum. bunda şimdiye kadar yaşanmış tecrübelerin rolü büyük. diğer büyük takımların çalımlarını da düşündüğümde, olumlu etki eden bir çalım hatırlamıyorum.

    ikincisi bu maliyete değer miydi peki. ucuz diye vasat bir oyuncu alınmasın tabi ama; zaha da sonuçta premier ligde talipleri olan hatta arap liginden astronomik teklifler alan biriyken, onu tr ligine getirmek de bu takımlarla ekonomik olarak boy ölçüşmek demek.

    üçüncüsü o bölgede oynayabilecek bir sürü oyuncu varken, hala kanat forvet almamız fenerin geçmiş senelerde yaptığı kadro mühendisliği ve oyuncu enflasyonu hatalarını düşündürüyor. üstelik yerli olarak oynatacağımız banko oyuncu olan keremin pozisyonunu ve verimini nasıl değiştirecek bu durum? ve bir de bu transfer rashicanın gelmeyeceğine mi işaret? rashica demişken; çok ahım şahım bir oyuncu olmadığını düşünsem de savunma ve takım oyununa katkısı itibariyle takım için elzem olduğunu düşünüyorum. hatta altın çocuğumuz boeyin değerine değer katmasındaki temel etmenlerden birinin de olduğunu düşünüyorum.

    yukarıdaki gerekçelerden dolayı alınmasını hoş karşılamadım. ama o kadar iyi bir oyuncu ki fenerin alamamasına da çok sevindim. bir taraftar olarak takımımda zaha gibi bir oyuncuyu izlemekten memnuniyet duyarım. ama belirttiğim çekincelerim şimdilik bu transferden haz almamı engelliyor. umarım bunların hiç biri olmaz da ligde ve avrupa'da doludizgin ilerleriz.

    ancak herşey iyi gitse de bazı durumları dile getirmek gerek;
    -bu kadar oyuncu geldi, doğru düzgün satış olmadı. takımın maaş yükü yüksek
    -bu oyuncular istikrarlı oynayamazsa verimleri ve kıymetleri düşer, elden çıkarmak daha da zorlaşır
    -rotasyon için fazla kalifiye oyuncu grubu oluştu, tr kupasında gençleri mi oynatamayacaksan onlara ne olacak
    -daha fırsat bulmayı bekleyen yunus, yusuf demir, morutan, barış, halil gibi oyuncular var. onları nasıl değerlendireceksin

    bu planlama için okan hocaya büyük iş düşüyor. ve bu planlamayı hayata geçirecek erden timur ve yönetime de. alırken takdir ettik, büyük iş çıkardılar ama aynısını gönderilecekler konusunda da yapmak gerek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın