resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 321
    kendisinin gelişi rashica'nın alinmayisina ya da zaniolo'nun gidişine işaret ediyor. son dönemde medyada çıkan rashica için fenerin araya girdiği ve fiyat yükselttiği iddialarının doğru olduğunu düşünürsek, muhtemelen erdem timur iş öyle bozulmaz böyle bozulur diyerek alın rashica'yı başınıza çalın demiş gibi görünüyor. ben erden timur'un okan hocaya sormadan transfer yaptığına inanmıyorum o yüzden muhakkak zaha alınmadan önce enine boyuna konuşulmuştur. bu durumda zaha sağda kerem solda zaniolo ortada oynayabilir. zaniolo sağda zaha solda kerem ortada da oynayabilir. ben kendisinin transferinin aynı zamanda paredes ya da muadili bir furbolcunun transferinin de olumlu sonuclandigina delalet ettiğine inanıyorum çünkü zaha-zaniolo-kerem üçlüsünü ancak iki adet torreira'yla tolere edebilirsiniz.

    açıkçası ben büyütüldüğü kadar inanılmaz bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. çok iyi bir oyuncu olduğu su götürmez bir gerçek ancak yazılanlara bakınca zaha neredeyse riyad mahrez'le falan bir tutulmuş ki böyle bir şey imkan dahilinde değil. iyi futbolcudur, keita çalımı ve tekniği beklemeyin, yakındır ama o kadar fuleli değildir, içe katedip iki ayağıyla da vurmayı çok sever. özellikle sağ ayak için plase vuruşları çok iyidir. fiziği muhteşemdir. teke tekte türkiye'de fizik olarak kendisiyle baş edebilecek bek oyuncusu yok. futbol aklı üst düzeydir ama maalesef zaha da canı isteyince oynayan topçulardan. city-arsenal-liverpool maçlarını sıkça takip ettiğim için o maçlarda nasıl oynadığını, ama bu oyunu sezon geneline yayamadığını ya da yaymadığını biliyorum

    fener alsın istemiyordum çünkü tadic ve zaha ikilisi akılsız şekilde hücum eden fenere furbol aklı olacak diye korkuyordum. almamıza sevindim, futbol akılla oynanan ve yönetilen bir spor, bizim transfer aklımıza tersmiş gibi geliyor ama aslında değil. iki yıldır erden timur'u izliyoruz, adamın transfer mentalitesi tamamen; bonservissiz, gözden düşmüş, son bir şans arayan, normal potansiyelinde olsa asla türkiye'ye yolu düşmeyecek ama bu şartlardan dolayı gelmeye ikna olacak oyunculara oyun planı dahilinde çökmek üzerine kurulu. yeni bir avrupa kupası zaferi istediğini açıkça söyledi, bunu getirmek istediği oyunculara da elbette anlatıyor ve bu projeye oyuncuları inandiriyor. haliyle zaha bonservissiz, potansiyeli çok yüksek ama elit futbolcu kapasitesine tam ulasamamis, bu yüzden united chelsea haberleri düşmesine rağmen yıllardır palace'ta oynayan bir futbolcu durumunda. bize uyuyor. gelip taraftarla bütünleşirse, attığı her calimdan sonra taraftardan besteler duyarsa çok farklı şeyler ortaya koyabilir. yani bizim transfer aklımıza uyuyor.

    fenere gelmesindense bize gelmesini doğru buluyorum, kötü de oynasa fenerde iyi oynama ihtimalinin ortadan kalkmasina seviniyorum. fatih hocamın dediği gibi iyi futbol iyi futbolcularla oynanir.

    ayrıca şöyle bir durum var, ali koç göreve geldiğinden beri kendi scout ekibinden ve transfer listesinden çok bizimkilere yönelerek transfer yapan bir adam. bu konuda biz hep pasif davrandigimiz için hiçbir korkusu olmadan istediği gibi davranıyordu, ciddi ilgilimiz olduğunu öğrendiği her transfer cabamiza balıklama atliyordu. sanırım erden timur ona sağlam bir ayiltma tokadı atmak istedi. bunu transferin açıklanma şeklinden de süzebiliyoruz. bundan sonra bizim ilgilendigimiz oyuncularla ilgilenirken iki kere düşünecektir.

    takımımıza hayırlı olsun. en nihayetinde kendisi hakkındaki düşüncelerim transferin maliyeti ortaya çıktıktan sonra netleşecektir. epl'den kalburüstü bir kanat oyuncusunu uygun maliyetlere bu yaşta transfer ettiysek artısının eksisinin çok bir önemi yok benim için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın