resim
Youssouf Fofana
Takım:Monaco
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:25
Boy:1.85
Uyruk:Fransa
  • 3
    monaco ile 2024 yılında sözleşmesi sona erecek olan iki yönlü orta saha oyuncusu, kulüp taraflı +1 yıl sözleşme uzatma opsiyonu da olabilir.

    galatasaray'ın elinde torreira gibi bir oyuncu varken muhakak önüne çift yönlü esmer orta saha alması gerektiğini düşünüyorum, ismi geçen oyuncu prototiplerinin hiçbiri böyle değil maalesef.
    gedson'un bu ligde nasıl fark yarattığını gördükten sonra, lobotka önüne zambo'nun nasıl seria a'da bile şampiyon yaptığını gördükten sonra, bu isteğimin anlamsız olmadığına eminim.
    geçen günlerde strasbourg - bjk hazırlık maçı vardı, sırf gedson'u oradaki esmer orta sahalar ile kıyaslamak için o maçı izledim.
    şunu net şekilde söyleyebilirim, bellegarde ve habib diallo gibi isimler fiziksel olarak gedson'a üstünlük kurdular.
    yani ligue 1'den bize orta saha olarak ekmek çıkar.

    ayrı ayrı o başlıklara da yazmayacağım ama bellegarde da galatasaray için çok uygun bir oyuncu, maddi gücümüz yetiyorsa kesinlikle isterim ve yine habib diallo da aynı şekilde, fakat bu çocuk 19 yaşında olduğu için şu etapta transferi daha zor.

    biz gelelim esas istediğim adama. fofana atletik bir oyuncu, eğer arkasında torrerira olursa ısı haritasının bile zambo angussia ile aynı çıkacağını düşünüyorum. o atletizme göre pas kalitesi gayet iyi, ikili mücadele kazanma yüzdesi yine çok iyi, top sürme becerisi yine gayet iyi, topla bu şekilde rakibi delen oyuncumuz yok maalesef, midjsto tersine deliyor takımı. fofana burada döve döve skor katkısı da yapacaktır, oyun menzili geniş olduğu için rakip ceza sahasına da girer, dayanıklı bir oyuncu.
    fofana kalitesiyle fransa milli takımına kadar yükseldi ama dubois gibi pek de şansı yok orada çünkü o mevkide çok güçlü oyuncuları var fransa'nın.

    beşiktaş bile onana falan getirebiliyorsa bizim de oradan oyuncu alabiliyor olmamız lazım.

    fofana'yı şahsen ben ilk etapta üçlü orta sahanın sağındaki delici oyuncu olarak düşünüyorum, arkasında torreira yanında ise ofansif yönü güçlü bir 8'le birlikte.
    zaman zaman sağ kanatta bile düşünülebilir bu oyuncu, arjantin milli takımı de paul kullanımı gibi ya da şenol güneş'in galatasaray maçındaki gedson kanat kullanımı gibi.
    ve tabii ki ikili orta sahada da torrerira ile birlikte nispeten güçsüz rakiplere karşı başarılı olacaktır.

    maliyeti vs ne olur bilmiyorum, sözleşmesi sonuna yaklaşıyor ve profil olarak çok uygun olduğunu bildiğim için yazdım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın