• 624
    bir sonraki sezon için ülkemizden 5 takımın yer almasına etki edecek puan. geçtiğimiz sezonu 12. olarak tamamladığımızdan gelecek sezon ligi aşağıdaki gibi bitiren takımlar ve avrupa'da yer alacakları ligler aşağıdaki gibi :

    1. - şampiyonlar ligi play-off turu
    2. - şampiyonlar ligi 2. ön eleme turu
    3. - uefa avrupa ligi 2. ön eleme turu
    4. - uefa konferans ligi 2. ön eleme turu

    türkiye kupası sahibi - uefa avrupa ligi play-off turu

    buradaki sorun, 2. turlar sebebi ile sezonun çok erken açılması. deprem sebebiyle ve takım fazlalığı sebebiyle hali hazırda normalden daha geç biten ligi bir de 2. tur ve play-off lar sebebiyle erken açmak zorunda kalıyor takımlar. bu takımımız için ligin ilk haftaları için avantaj olabilir daha hazır başlayacağımız için ancak geçen seneye göre yoğun maç fikstürünü de hesaba katarak ligin sonu için dezavantaja dönüşüyor. bence ligin sonunda yaşayacağımız dezavantaj, ligin başında yaşayacağımız avantajdan daha fazla. bu sebeple ülke puanında daha iyi yerlere gelip tekrardan avrupa'ya ön elemesiz takım göndermemiz gerekiyor, tabii ki bir de bu sezon şampiyon olmamız *

    bir avantaj olarak, bu sene elde edilecek puanlar beş değil dört takımla katılacağımız için * dörde bölünecek. bu sebepten beşiktaş, fenerbahçe ve adana demirspor çok iş düşüyor. yoğun maç fikstüründe olmaları ve lige daha az önem vermeleri ayrıca işimize gelir. kadroları sebebiyle konferans ligi gibi bir ligde ilerleyebileceklerini düşünüyorum. biz de hakkını vereceğiz inşallah.

    şampiyonlar ligi, avrupa ligi ve konferans ligi'nin ülke puanına etki katsayısı arasında büyük fark yok. bu da uefa'nın saçmalığı aslında. işimize geliyor mu gelmiyor mu ayrı bir tartışma konusu.

    son olarak eleme turları ve play-off da kazanılan puanlar ülke puanına etki ediyor mu emin değilim. vikipedia'da yazılanları tam olarak anlayamadım, inşallah ülke puanına etki ediyordur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın