• 24
    ekşi'de oyuncuyla alakalı birisi çok bilgilendirici bir yazı yazmış.

    https://eksisozluk1923.com/entry/154718782

    --- alıntı ---
    aslen kübalı, bunu bilmeyen yok. küba voleybol federasyonu, oyuncularının her ülkede oynayabilmelerine izin vermiyor. eski sovyet ülkelerinde ve kendi ülkelerinde oynamalarına izin veriyorlar (çin bu ülkelere dahil mi emin değilim).
    melissa vargas da ilk olarak çekya takımı agel prostejov'a transfer oldu. hatta bu esnada eczacıbaşı ile şampiyonlar ligi maçı oynuyorlar melissa vargas tek başına 32 sayı alıyor ve maça damgasını vuruyor. 17 yaşında bu takımda oynarken ağır bir sakatlık geçiriyor. tabi kübalı olduğu için küba oyuncularını kendisi tedavi etmek istiyor. vargas'ın ailesi daha kapsamlı bir tedavi talep edince küba, melissa vargas'ın disiplinsiz tavırlar içerisinde olduğu gerekçesiyle 4 yıl süreyle milli takımdan men ediyor.
    vargas, sığınmacı statüsüyle isviçre'ye geliyor ve volero zürih'e transfer oluyor. bu esnada melissa vargas'ı beğenen takımlar deli gibi transfer etmeye çalışıyorlar. dananın kuyruğu da burada kopuyor. fenerbahçe teknik direktörü zoran terzic, melissa vargas'ı çekya'da oynadığı zamandan beri takip ediyor. ali koç'u ikna ediyor ve vargas transferini gerçekleştiriyorlar. tabi zoran terzic'i tanıyanlar bilir terzic bu tarz şeyleri babasının hayrına yapmaz. vargas'ın hali hazırda milli takımdan men edildiğini görünce vargas'ı sırp vatandaşlığına geçirmek istiyor. bu arada fenerbahçe ve özellikle ali koç (yiğidi öldür hakkını yeme) vargas'ın sakatlık sonrası tedavisi için tüm imkanları seferber ediyor. terzic'in vargas'ı sırbistan vatandaşlığına geçirme ve milli takımda oynatma girişimleri devam ederken federasyon başkanı mehmet akif üstündağ da öbür taraftan bastırıp kızın türk vatandaşlığına geçmesi için ikna ediyor. ali koç sonrasında tüm mali yükü de üstleniyor. bildiğim kadarıyla küba'ya da yüklü miktar para ödüyor. kısacası mehmet akif üstündağ ve ali koç bildiğiniz o gün vatanı kurtarıyor. 2021 yılında süreç tamamlanıyor ve vargas resmen türk vatandaşı oluyor. federasyon başkanının 2 saat önce yaptığı açıklamaya göre vargas türk vatandaşı olduğunda neredeyse sırplara kaptırmak üzerelermiş. anladığım kadarıyla sırplar bizim suriyelileri vatandaş yapmamız gibi şak diye vatandaş yapmak istediler kızı ama prosedürleri tam olarak izlemediler. sırbistan, pasaportu çıkartmış vargas'ı ülkelerine getirtmeye hazırlanıyorlarmış.
    vargas'ın türk vatandaşlığına geçişi de küba'nın rızası dışında olduğu için 2 yıl paşa paşa bekledik milli takımda oynatabilmek için. tabi neredeyse 6 sene hiçbir milli takımda oynayamayan vargas'ı çok fazla kişi duyamamış oldu. herkes onunla hemen hemen aynı yaşta olan egonu, haak (gerçi haak zaten isveç'te oynuyor o da onun şanssızlığı), boskovic gibi pasör çaprazlarını konuştu, kendisi hak ettiği kadar konuşulmadı.

    2023 milletler ligi onun için de önemli bir dönüm noktasıydı. ilk defa a milli takım seviyesinde uluslararası bir turnuvaya katıldı ve katıldığı ilk turnuvada ödül aldı.

    bu vargas'ı milli takımda istemeyenler bi brezilyalılar zaten (evet twitterda sürekli vargas türk değil deyip duruyorlar) bir de bizim aşırı yobaz tayfa. onlar evvelden beri türk'ler de vatana millete bir hayırları mı dokundu? naptılar yani? ayrıca vargas malatyalı arkadaşlar. eminim paylaşılmıştır ama buyrunuz https://www.youtube.com/shorts/a26gLK8JxRY.

    ben vargas'ın takımla uyumunu görünce inanılmaz mutlu oluyorum. voleybolu milli maçtan milli maça takip eden tayfa bilmez, vargas tianjin'de oynarken tek başına yemek yediği bir fotoğrafı vardı, aradım bulamadım, o fotoğraf benim içime çok oturmuştu mesela. herkes yuvarlak masalarda arkadaşlarıyla yemek yerken vargas koca bir masada tek başına oturarak yemek yiyordu. oysa şimdi ebrar, zehra, hande ve diğerleriyle yakaladığı uyuma ve arkadaşlığına bakıyorum onun adına çok mutlu oluyorum. kolay şeyler yaşamadı bugünlere gelene kadar.

    hele bir de örümcek kadın yesli vardı bunun başında. kesin büyü falan yaptırıyordu kıza. orası bambaşka bir konu.

    sözün özü, iyi ki geldi melissa vargas. iki taraf için de çok olumlu sonuçları olacağının fragramanını gördük, daha da güzel günler göreceğiz, inanıyorum.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın