resim
Berkan İsmail Kutlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:26
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 2247
    kendisiyle ilgili beş veren varsa hemen satalım görüşü son derece mantıklıdır. biz kendisini yabancı sınırı denkleminde, gençken ve pahalı olarak 4 milyon euroya aldık. o zaman gelişme potansiyeli de vardı ancak artık kimliği oturmuş uluslararası ölçekte ortalamanın alt katmanında bir futbolcu. artık form dönemleri olacaktır ama kökten bir değişimi de olmaz. 5-6 milyon eurolar çok ciddi rakamlar. tarihimizde kaç adam sattık sanki 6 milyon euro’ya?

    alternatif konusuna gelince gerek yerli gerek yabancı olarak onlarca, yüzlerce alternatifi vardır. daireyi tamamlayan oyuncular satılmalıdır ki sistem dönsün. berkan’ı satmak demek bonservisi dahil yıllarca kendisinden bedava faydalanmak ve o parayı tekrar yeni bir oyuncuda kullanmak anlamına gelir. oyuncu da kariyerine avrupa ekler ve herkes kazançlı çıkmış olur.

    yabancı sınırı için kritik oyuncular kerem ve abdülkerim’dir. onların yokluğu sistemi bozar ama berkan sadece bazen iyi performans veren bazen de sırıtmayan mücadeleci, düz bir orta saha oyuncusudur. yerine kerem demirbay gelse geri mi gideriz?

    her oyuncunun vazgeçilmezlik değeri farklı, misal abdulkerim de 6-7 eder en fazla ama o fiyata bırakılmaz çünkü yeri dolmaz, veya kerem’in reel değeri de 10 milyon euro’yu geçmez ama onu da bırakamazsın anca 18-20’ler bu tercihi mantıklı kılar. berkan ne bunu söyletecek kadar alternatifsiz, ne potansiyel ne de performans oyuncusu.

    barış alper mesela 6-7 eder şu an ama veremezsin çünkü tavanını bilmiyoruz daha kimse 25’lik olmaz diyemez. sözün özü berkan fazla fazla değerini bulmuştur, umarım satılır ve bu güzel adam giderken de katkı vermiş olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın