• 91
    sadece milli takım maçlarını izleyerek geldim, kendisinin ayrılığı sonrası milletler liginde şampiyonluk geldi, yorum yapacağım.

    geçen yıl cev şampiyonlar liginin şampiyonu kim? ondan önceki yıl şampiyonu kim? herhalde kulüp takımında da oyuncuları, 'hanımlar siz şampiyon olamazsınız, sizin yeriniz üçüncülük dördüncülük' diyerek motive ediyor herhalde...

    hande'yi kayırıyormuş. vargas'ı çıkarıyoruz milli takımdan. kalıyor mu elinde pasör çaprazı olarak ebrar ve meryem. güzel.

    ebrar zorunlu pasör çaprazı. şimdi elimizdeki smaçör havuzuna bakalım. (guidetti varken, yokken)

    hande baladın
    meliha ismailoğlu
    tuğba şenoğlu
    neriman özsoy(ki buna geleceğiz)
    ilkin aydın
    saliha şahin

    şimdi bu smaçörlerden takım kurgusunda dünya voleybolunda bir tanesi daha ofansif bir tanesi daha defansif olur. tabii ki gabi guimares gibi canavarları dışarıda tutarsak. maşallah o her şey. mesela meliha ismailoğlu ile hande baladın aynı pozisyon gibi görünüyorlar ya, aslında değil.

    neyse üstteki grubu bunu baz alarak ikiye ayırırsan, hande ile neriman bir grup oluyor, kalanları diğer grup oluyor. elinde vargas/neriman yokken, ebrar'ı buraya kaydıramayacağın için, güzelce elindeki klavyeyi bırakıp, guidetti'ye biat ediyorsun. 'meryem oynasın o zaman' diyeceklere şimdiden lafımı çarpayım. meryem who? vargas, ebrar'dan bahsediyoruz.

    elinde stysiak ve gargamel smarzek olur, kaldırır çekersin birini smaçöre. top class 2 tane pasör çaprazı. o zaman hande gibi savunmada defoları olan, ancak hücum teröristi olan bir oyuncuyu oynatmazsın.

    şimdi kalkıp, 'abi guidetti zehra'yı kayırıyordu yea, eda çok daha iyi, tak ayak, bam güm' gibi bir yorum bu. evet ikisi de orta oyuncusu, ama görevleri farklı. anlayacağımız şekilde anlatalım, hakan şükür ile jardel aynı mevki değil mi? görevleri aynı mı?

    neri, örge, güzem güreşen, ve hatta bir nebze kübra akman konularına gelirsek. guidetti'nin oyuncularından ilk beklentisi takım olduklarının bilincinde olmaları. eğer çıkıntı bir karaktersen, veya takım patronunun önerilerini dinlemezsen, dedikodusunu yaparsan, takım bütünlüğünü bozucu işler yaparsan, seni siler atar. tanıdık geldi mi?

    santarelli böyle yapmadı, sorunlu oyuncuları bir bütün yaptı. bir türk olarak teşekkür ediyorum.

    şimdi gelelim tuğba şenoğlu konusuna. michelle bartsch-hackley ve gabi gibi 2 smaçörün var. adı lazım olmayan bir takımla kafa kafaya seri oynuyorsun. sahaya elin titremeden bu arkadaşı atıyorsun. üstüne set çiziyorsun, maçı kazanıyorsun. üstelik bunu 2 farklı seride yapıyorsun. bu mu oyuncusuna inanmamak?

    peki bu oldu diye, michelle'den veya gabi'den daha iyi oyuncu mu tuğba?

    gelelim son konuya, guidetti santarelli'den daha mı faydalıydı? hayır. ikisinin tarzları tamamen farklı. santarelli sistemle çok fazla oynayabiliyor. 2. libero'yu, 2. pasör çaprazını oynatabiliyor. gerekirse (dinlendirmek için değil) cansu gibi elit bir pasörü, takım boyunu uzatmak adına elif'le değiştirebiliyor. bunlar gui'ye ters işler. gui için her şey belli, fazla oynamayı, deney yapmayı sevmez. var olan oyunu mükelleştirmeyi sever. mükemmelleşmediğini gördüğünde de açıklamasını yapar. bu onu daha mı kötü yapar, hayır.

    mesela terzic böyle değil. yeri gelir, yılların liberosu cansu çetin'i hop diye servislerde atar sahaya. hem çift liberolu oynar, hem de servislerinden yararlanır. bunu yapma sebebi nedir? arina'nın da hande profilinde bir smaçör olması olabilir mi mesela?

    neyse, kısacası saçma sapan bilgilerle kafayı doldurmayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın