resim
Davinson Sánchez Mina
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.87
Uyruk:Kolombiya
  • 53
    tottenham'dan ayrılması beklenen ve galatasaray'ın da ciddi şekilde ilgilendiği iddia edilen kolombiyalı stoper.

    davinson sanchez profil olarak nelsson ile benzer olmasa da, nicelik olarak kadroda nelsson yerine düşünülen bir isim.

    davinson sanchez'i vücut stili ve duruşu olarak, eski başakşehir'li yusuf ndayismihiye'ye benzettim. atletik yapıda bir oyuncu ama, kim min jae gibi süper atlet değil bir kademe altı.
    kolombiya milli takımında 2'li stoper tandeminde izlediğim davinson sanchez, tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş tarzında okan hoca'nın tarzına uygun bir stoper.
    şu sebepten mütevellit hocanın tarzına uygun, hani okan hoca pres yaparken ara sıra orta saha oyuncularına stoperleri çıkarıyor ya, davinson sanchez de otomatik olarak yüklü bu özellik. oyuncu atletizmine güvendiği için, gidiyor gayet da güzel basıyor önde, geçilse bile geriye dönüş için yeterli hıza sahip zaten.
    cepheden gelen hava toplarında oyuncuyu başarılı buldum, kafayla rasgele değil kendi takım arkadaşlarına da indiriyor. fakat yandan gelen kenar ortalarında ceza sahası içinde pozisyon alma hataları da yapıyor, yani nelsson gibi güven vermiyor. davinson sanchez'in geldiği senaryoda özellikle sağ bekin hava hakimiyetinin iyi olması lazım çünkü iş düşecek yani.
    oyuncunun tottenham'da üçlü savunmanın sağında oynadığı maçlar da var ama ben pek o role uygun bulmadım, çünkü önündeki alanı pek verimli kullandığını düşünmüyorum. ayrıca adam paylaşımı konusunda da diğer stoperlerle sıkıntılar yaşanmış.

    davinson sanchez kaleden uzaktayken gayet iyi savunmacıyken, kaleye yaklaştıkça sıkıntılar yaşayan bir oyuncu gibi geldi bana. hamleli oyuncu ve ceza sahasında da penaltı yaparım diye korktuğu için kolay çalım yediği pozisyonlar olabiliyor. bence oyuncunun en büyük sıkıntısı zaman zaman yaşadığı konsantrasyon kayıpları.
    bir şarkıyla anlatacak olsam "kime böyle dalıp gitmelerin" şarkısıyla anlatırım yani. nelsson gibi pozisyon odaklı olmadığı için ara sıra uyuyabiliyor.

    nelsson demişken nelsson'a da bir parantez açmak istiyorum, galatasaray nelsson'un oynadığı maçlarda 18 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı, nelsson'un oynamadığı maçlarda 14 maçlık seri bozulmuştu. bu durum takım savunması için nasıl bel kemiği olduğunun kanıtı bence.
    okan hocanın oyun stilindeki stoper görevleri göz önünde bulundurulursa, adam adama baskıda orta sahada boş kalan oyuncuya stoperlerin birinin baskıya gittiğini görebiliriz.
    nelsson tarz olarak atletizmden ziyade geride bekleyip rakibin hamlesine göre doğru pozisyon alarak savunma yapan bir oyuncu. burada ben şunu demek istiyorum, aslında hata nelsson'da değil baskı stilinde.
    hazırlık maçlarında bile emin bayram'ın bu sistemde nasıl eğreti durduğunu gözlemleyebiliyoruz.
    kaan ayhan mesela zor duruma düşmemek için baskıya çıktığında topu alamayınca faulü basıyor yani.
    davinson sanchez işte bu oyuna uygun bir oyuncu.

    galatasaray'ın atlet stoperden yana pek yüzü gülmedi bugüne kadar, çeşitli riskler barındırıyor bu transfer.
    ilki tabii ki zaman, zaman ilerledikçe oyuncu yaş aldıkça fark yaratan atletizm kayboluyor ve oyuncunun pozisyon bilgisi gelişmediyse yandı gülüm keten helva.
    bir de sakatlık durumu var. luyindama ve edgar ie en güzel örnekleri, diz sakatlığı yaşandığı an bu oyuncuları kaldır at çöpe.

    galatasaray tarihine baktığımızda; popescu, ujfalusi, nelsson gibi pozisyon alarak oynayanların hep başarılı olduğunu görüyoruz. böyle bir ekol üzerinden ilerleyebiliriz diye düşünüyordum. ne zaman dany, chedjou, luyindama'ya geçiş yaptık zamana karşı yenilmeye başladık.

    davinson sanchez'in tekniği fena değil aslında, geçmişte ajax'ta oynanması bunda en büyük etken. topu ayağına aldığında ayağına yakışıyor top ama hiç umulmadık derecede kötü paslar da çıkabiliyor bazen. hat kırıcı paslar konusunda vasat seviyede. yine uzun pasları da ortalama diyebiliriz.

    ben şahsen nelsson transferini scout ekibinin pek bilinçli yaptığını sanmıyorum, şans eseri iyi oyuncu denk geldi gibi görünüyor. çünkü ross ve gravillon gibi oyunculara da gittik, ozornwaforlar falan da var. nelsson bunlar arasından iyi denk geldi yani. şuan ben nelsson'a yakın 3-5 tane stoper gözüme kestirdim ama galatasaray teknik heyeti ve karar vericiler, farklı tarza yönelmiş gibi duruyor.

    davinson sanchez'in; becao, dijku ve amartey'den daha iyi olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

    kolombiyalı oyuncular 30 yaşından sonra fiziksel olarak sıkıntı yaşıyor, duvan zapata'ya hiçbir şey olmaz gibi geliyordu ama o bile yaş aldıkça fizik olarak sıkıntı yaşamaya başladı.
    birkaç yıl önce galatasaray jeison murillo isimli bir kolombiyalı stoperle ilgilenmişti, şuan o oyuncu tepetaklak geriye gitti yani.

    sonuç olarak, nelsson - davinson sanchez değişimi beni pek mutlu eden bir değişim olmaz. ama sonuçta oyun tarzına da ben karar veremiyorum, okan hoca bu tarzda bir stoper istemiş olacak ki transferden sorumlu olan ekip bu oyuncuya gitmiş.
    hayırlısı olsun diyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın