resim
Frederico Rodrigues de Paula Santos
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:31
Boy:1.69
Uyruk:Brezilya
  • 109
    fabrizio romano'ya göre galatasaray'ın ilgilendiği orta saha oyuncusu.

    fred'i shaktar yıllarından beri tanıyorum, o zamanlar ukrayna ligine çok klas ve üstün geliyordu.
    daha sonrasında manu ve brezilya milli takım kariyerleri var.

    fred'i tanımlarken torreira üzerinden gitmemiz doğru olacaktır. öncelikle şunu kabul edelim, fred premier ligde şampiyonluğa oynayacak takımın oyuncusu değildir ve brezilya milli takımıyla da ilk 11 başlayıp dünya şampiyonu olacak oyuncu da değildir.
    nedenlerine gelecek olursak, bir kere fizik olarak küçük bir oyuncu. elit seviyede artık oyunun fiziksel boyutu inanılmaz seviyeye geldi, yani 170'lik fred, 185'lik adamlara karşı bir tık hafif siklet kalıyor. oyuncunun top tekniği ve oyun aklı da en üst seviye için bir segment aşağıda kaldığı için bazı durumlar tolere edilemeyebiliyor
    ama şu açıdan bakarsak, torreira da aynı şekilde arsenal'de aynı durumdan muzdarip olmuştu ve galatasaray'a gelmişti. hepimiz torreira'dan memnunuzdur herhalde.
    bu yüzden oyuncuları fiziksel olarak benzer kalibrede görüyorum. tabii ki fred solak, torreira'nın sağı ve oyun kurulumu daha da güçlü, benim yaptığım fiziksel bir değerlendirme yani.

    fred'in anatomisi çok farklı, fiziksel olarak çok güçlü değil ama aşırı dayanıklı bir oyuncu ve hız hızlanma özellikleri de çok iyi olan bir oyuncu. premier ligde bile bu özellikleri ile dikkat çeken bir oyuncu bizim ligimize gelirse ve torreira ile oynarsan ben rakip orta sahalara şimdiden geçmiş olsun diyorum. çünkü bundan önce 1 torrerira sıcağına dayanamayan orta sahalar, 2 torreira sıcağına nasıl dayanacak bilemiyorum.

    top tekniği elit seviyenin bir tık altında ama bizim lig için yine bence baya iyi tekniğe sahip bir oyuncu. burada pas alışverişlerinde de çok sorun yaşamaz, çünkü premier ligde oyuncuya çok az zaman ve alan bırakıyorlar ve bu durum da en üst klasman olmayan oyuncular için zorlayıcı oluyor. fakat bizim ligde daha fazla alan ve zaman bulacağı için rahatım bu konuda.
    ukrayna ligi performansını da bildiğim için de gönlüm rahat yani.

    şimdi gelelim paredes ve fred arasındaki farklara.
    çok basit örneklerle anlatacağım, herkesin gözünde canlansın diye.
    paredes, fernando reges ise; fred emre belözoğlu'dur. (emre'nin şok pres yaptığı prime dönemleri)
    ligdeki karşılıkları bence böyle olacak.
    paredes gelsin ya da fred gelsin derken bunu göz önünde bulundurmak lazım, iki oyuncu da orta saha ama stilleri farklı. paredes a kalite bir oyun aklı ve oyun kurucu, fred ise a kalite bir dayanıklılık ve hız.
    aslında birbirini mükemmel tamamlayan bir ikili.

    hem fred'i hem de paredes'i; mahmut, irfancan, berkay gibi oyunculara karşı da izledim. çok net olan bir şey var ki, bu iki oyuncu da bizim lig için baya üstün oyuncu. dileyen bu maçları izleyip seviye farkını görebilir.

    bence fred okan hocanın sistemine çok uygun bir oyuncu.
    merkezi torreira+ fred yapıp önlerine 4 hücum oyuncusu ve bekleri de ileriye yollamak çok makul duruyor.

    torreira+ fred'in dayanıklılığı lig bazında çok farklı boyutta olur. avrupa için tabii ki çok yüksek beklentilere girmemek lazım, çünkü bir tarafta manu'nun diğer tarafta arsenal'in takımında tutmadığı oyuncular ile avrupa'ya kafa tutmak zorunda kalacağız. aynı arsenal ve manu 100-200 bonservis basıyor o mevkilere.

    torreira+ fred'in boy olarak kısa kalacağına da katılıyorum, elbette bazı dezavantajlar oluşacak, ama ısrarla belirtiyorum bu ligde göze batmaz o zaaflar. elit seviye avrupa takımlar sıkıntı çıkarır.

    toparlamak gerekirse; bu transfer gerçekleşirse ben gayet memnun olurum. zor bir transfer gibi görünüyor.
    allah allah kolaylık versin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın