• 41
    günümüz itibariyle galatasaray futbol takımını rakiplerinden avantajlı kılacak kural. iyi kötü halil dervişoğlu eklemesi yapıldı. eli kulağında kerem demirbay hamlesi de gelecektir.

    avrupa kupaları ön elemelerini saymadığımız durumda garanti 6 grup maçı ve 4 eleme turu maçı oynayacağımızı varsayarsak 10 avrupa maçına tekabül ediyor.
    10 avrupa maçı demek, öncesi ve sonrasıyla 20 lig maçına etki etmesi demek. barcelona deplasmanı sonrası ligdeki ankaragücü maçına aynı kadroyla çıkamazsın. veya uefa’da west ham united rövanş maçı öncesi ligdeki alanya deplasmanında ufak çaplı rotasyona gideceksin. bu sezonki gibi tek kulvarda ilk 11’in 9’unun garanti olduğu bir sezon izlemeyeceğiz. en son sergen bjk’de şampiyonluğun ertesi senesi benzer bir duruma gitti, sonra tepetaklak oldu.

    takımımızda süre bulabilecek yerliler; kerem, abdülkerim, barış, kazımcan, demirbay, berkan, yunus, emin, kaan ve halil. lig için gayet yeterli bir rotasyon. şimdi de rakiplerimize bakalım.

    fb takımı kaleciyi yabancı yapacak, stoperler yabancı olacak, yabancı 8 ve yabancı iki kanat konuşuluyor. dzeko(batsyuayi), szmanski, kent hamleleri geldi. ferdinin forma garanti dersek adamlar diğer 2 yerliyi takıma koyamayacaklar. koydukları an kalite aşağı düşecek ve yeni transferlerin bir kısmı yedek bekleyecek. önüne 10 milyona szymanski almışsın, arkasını ismail’e bırakacaksın. veya 10 milyona stoper almışsın, mecburen partneri samet olacak. skorer sağ açık almışsın, mecburen kahveci’yi oynatmak zorundasın. nereden baksan elinde kalıyor.

    bjk’de mert ve cenk dışında büyük takım oyuncusu yerli bile yok. bunlara bir şey olursa kerem atakan kesginler, necipler, umut meraşlar falan oynayacak. nicelik ve nitelik olarak yerlerde sürünüyorlar.

    başka da rakibimiz yok zaten. kerem aktürkoğlu’na bir şey olduğu an koyarsın barış’ı oynar, 3. yerliyi çıkaramadım diyorsan gömülen anadolu takımına karşı demirbayı atarsın sahaya. apo’ya bir şey olursa yedeği yerli. bir çok seçenek var. belki de tarihte ilk defa bu durum bizi avantajlı kılıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın