• 809
    artık nitelikleri sorgulanması gereken ekip. 10 seneyi aşkın suredir görevdeler marcao ve boey dışında bir başarı göremedik.

    altyapı desen, oraya yapılan transferden de bir hayır yok. arda-semih sonrası çıkardığımız 2 oyuncu var, ikisi de fatih hocanın oturup kendi seçtiği 2000 jenerasyonundan. ozan-yunus sonrası topçu çıkmadı altyapıdan. buraya aldırdıkları adamlar da garip. sakarya'ya gidip kaleci aldık altyapıya. nerede o kaleci?

    medyaya geçen birisi sürekli haaland anlatıyor. haaland bilinmeyen bir adam da değil alt yaş kategorilerinde, mesele gelmeye ikna etmek. haaland'ı bulmak mı scoutluk? bir de önerip, tutturamadıklarınız ne olacak?

    11/12'den beri tahmini scout transferlerimiz şöyle; yiğit gökoğlan, bruma, chedjou, telles, hajrovic, salih dursun, koray günter, umut gündoğan, tarık çamdal, endoğan adili, sinan gümüş, carole, jose rodriguez, oğuzhan kayar, furkan özçal, garry rodriguez, marcao, luyindama, sekidika, mustafa muhammed, halil dervişoğlu, kerem, nellson, cicaldau, morutan, berkan, barış alper, boey, gustavo assunçao, ross, kazımcan.

    nellson, telles, bruma zaten bilinen oyunculardı. maliyetli de isimler. kerem, barış, kazım türkiye’de zaten herkesin istediği isimlerdi. bunları scout transferi diye anlatmak komik. bu oyuncuları transfer etmek için ekibe gerek yok.

    geri kalanların içinde bir tane üst seviye olmuş topçu yok. chedjou'ya 6,5 milyon euro verdirdiler. futbol enflasyonunu düşünürse 13-15 milyon para. yerli sorunu vardı ama şener 1,5'a giderken, tarık'ı 4,5'a aldırdılar. bilinen isimleri çıkarsak çıkarsak 20-25 isim aldırmışlar, bir boey bir marcao var ortada. %10 başarı bile yok.

    cicaldau'ya 6,5 bonservis verdirdiler. aynı dönemde şu an dortmund'a giden nmecha wolsburg'a bedava gitti. keza berkan'a bonservis verdirirlerken salih özcan boştaydı. bunlar sadece birer örnek. açıp baksak, cicaldau'nun, morutan'ın yarı parasına giden ne topçular vardır.

    doğru düzgün scout sistemi olmayan fb, son 5 senede eljif, ferdi, min jae, arda hatta szalai yakaladı. biz o kadar yatırıma marcao-boey.

    bu arada arda güler'i biz de istedik ama o fb'li olduğu için oraya gitti de palavra. adam transferin son günü 150 bin liraya gidiyor fb'ye. hem fb hem biz isteyeceğiz, hem son güne kalacak hem de gençlerbirliği sadece 150 bin tl'ye bırakacak. açın hikayesini okuyun. fb tesadüfen keşfediyor. ortada bizlik hiçbir şey yok. bizim müthiş scout ekibinin gözünden kaçıyor arda.

    emre utkucan'ın sosyal medyadaki yeni nesil yorumcularla arası iyi ses edilmiyor. ama galatasaray'ın en ciddi sorunlarından biri bu ekip. ben bu kadar yatırım yapılıp, bu kadar övülen ama karşılığında hiçbir şey vermeyen unsur görmedim. adamlar iplerin ellerine verildiği sene 11 milyona cicaldau-morutan aldırdı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın