• 23
    kartacalı hannibal'den sonra tunus'un çıkarttığı en popüler figürlerden biri olan ons jabeur'ün müthiş savunmasıyla canım rybakina'yı 3. sette dağıtarak yarı finale çıktığı turnuva. kvitova karşısında 1 saatte aldığı maç özgüvenine epey yaramış.

    ace ve roket servis winner canavarı rybakina'yı ise bu maçta tanıyamadım. çok etkisiz ilk servisler gönderdi (başarı oranı yüzde 30'lardaydı), toplamda 1 servis kırdırdığı turnuvada jabeur'e 5 servisini birden kırdırıp son iki sette rakibinin tek bir servisini bile kıramayarak veda etti maalesef. ilk seti de 3 set puanı çevirip tie-break ile alabilmişti. gününde olmayan bir ebrar karakurt gibiydi, sevenlerini üzdü. pek tutanı da yoktu kortta, çok cılız alkışlar alıyordu sayılarında. kazaksitan adına yarışsa da rus kökenli olması ve geçen seneki ırkçı kuralı delip ingilizlerin önünde kupayı kaldırması da cabası tabii. neyse, darısı amerika açık'a diyoruz buz kraliçesi için.

    fiziki dezanatajını geniş bir vuruş repertuarı ve ölümüne savunmayla kapatan jabeur bu moralle sabalenka'yı da zorlayacaktır ancak iş bitirici olamıyor bir türlü. bakalım ilk slam'ini alabilecek mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın