resim
Barış Alper Yılmaz
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 2237
    görünen o ki, 2023-2024 sezonunda forvet rotasyonunda yer alacak oyuncu. muhtemelen de forvet rotasyonumuz icardi-bakambu (ya da bu tarz bir isim) ve barış olacak.

    ben daha önce de yazmıştım ama fikirlerimin değişmediğini göstermek için tekrar etmek istiyorum ki, barış alper'in forvet değil, kanat forvet olarak düşünmek, gelişimini o yönde ilerletmeye çalışmak, bizim için ve oyuncu için daha iyi olabilir. tabii ki bazen en ileri uçta oynatılabilir. defansı hattını öne çıkaran rakiplerle oynarken bu tercih iyi de olabilir fakat direkt ilk 11'de düşünürsek biraz canımız sıkılabilir.

    burak yılmaz bize ilk geldiği sene, drogba gelmeden önce aklında sadece defans arkası koşu atmak olan bir oyuncuydu. hatta bu yüzden yedek de kalmıştı ama bu özelliği bizim rakip sahada topa sahip olmamızı, sete oturmamızı ve sağlıklı hücum etmemizi engelliyordu. her basit top kaybı = kalende tehlike veya en iyi ihtimal, iyi hücum edememe demek.

    barış alper'in de şuan ki hali sürekli defans arkası koşu göstermesi, kapalı savunmalara karşı yine aynı sonuçları doğurur. topu alan stoperimiz ve ya orta saha oyuncumuz 50 metre pas atar durur.

    bunun yerine kanatta oynarsa hem daha fazla geniş alan bulur, hem de bu koşuları yapabilir. burak yılmaz'ın kanat oynayamayacak özellikleri vardı. orta açma, ikili mücadeleye girme, savunma yapmama gibi. barış alper bunların hepsini yapabilir. hatta savunmasını geliştirdiği takdirde kanadın komple sahibi olabilir.

    ayrıca kanat olursa bekle de eşleşerek hava toplarında etkili olabilir. gol ve ya asist yapabilir.

    özetle, top bizdeyken yüzü bizim kalemize dönük iki stoperin kucağında bir barış alper'dense, kanatta, yüzü karşı kaleye dönük bekin arkasına sarkma ihtimali olan barış alper'i tercih ederim.

    türkiye'de her zaman yerli oyunculara karşı tolerans az olmuştur. kerem bile 2 sezonda gol- asistte çift haneli sayılara çıkmasına rağmen küçük bir tökezlemede neler söylendi biliyoruz. forvet gol atamadığı sürece de eleştirilecektir. bir de işin bu tarafı var.

    kendisi gelişen ve gelişmeye devam eden bir oyuncu. görüldüğü üzere hem zihinsel hem de fiziksel çalışmayı da hiç bir zaman bırakmayan bir oyuncu. kendisinin gelişimini devam ettirebilecek şekilde kullanmalıyız diye düşünüyorum. umarım 2023-2024 sezonunun x faktörü kendisi olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın