resim
Cédric Bakambu
Takım:Real Betis
Mevki:Santrfor
Yaş:33
Boy:1.82
Uyruk:Kongo DC
  • 133
    yedek forvet tiplemesi olarak fuleli ve bitiriciliği yüksek bir modelin hücum hattında eksik olduğundan bahsetmiştim ve tam bu modele cuk diye oturabilecek bir oyuncu.

    çin liginden dönen oyuncular hep soru işareti olmuştur. çin’den dönen teixeira’nın performansını da gördük. çin’den 32’sinde dönüp ts, bjk ve lille’de fişek gibi oynayan burak yılmaz’ı da gördük. oyuncunun çin’den sonra yunanistan’da gol kralı olması bu soru işaretini kaldırıyor bana kalırsa. olympiakos’un bildiğimiz, ligin en güçlüsü bir sezonunda olmadığı yerde öyle bir sekans yakalamış ki ligin ortasından başlamak üzere 16 maçta 14 gol gibi bir istatistiği var. ligi de 18 golle bitirmiş. ligin son dönemecini boş geçmiş ama o maçların tamamı formaliteden ibaretti ve takım sezonu aek ve pana’nın arkasında 3. tamamladı.

    okan hocanın yedek forvet için bahsetmiş olduğu ‘gerekirse icardi ile beraber oynayabilecek forvet modeli’ tanımında da uyuyor. villareal dönemi carlos bacca ve roberto soldado ile ilk 11’de olmak üzere çift forvet oynamışlığı var.
    çin liginde 1 sezon yine çift forvet oynamışlığı var. yani oyuncunun alışık olduğu bir durum. gerekirse maçına göre çift forvetin bir parçası olacaksın denip ikna edilebilir bence.

    karakter analizi nin çok önemli husus olabileceği bir transfer olacaktır. oyuncu 32’sinde olmasına rağmen ne kadar aç, daha önce yedek kalmayı sorun etmiş mi gibi sorunsallara iyi bir ipucu alınabilir.

    netice itibariyle oyuncu modeli olarak tam lazım olan bir forvet tipi olduğunu düşünüyorum. 30 yaş üstü oyunculara her ne kadar mümkünse gitmememiz gerekse de, oyuncu verebilecekleriyle istisna olabilir. afrikalı olmasından dolayı en fazla 2 senelik makul bir fiyata alınırsa, şimdiye kadarki başarılı transfer hamlelerine bir yenisi daha eklenir kanısındayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın