• 118
    2023-2024 futbol sezonu için mauro icardi transferinin kesinleşmesiyle birlikte şekillenmeye başlamış forvet hattıdır.

    mauro icardi hazırsa muhtemelen mauro icardi oynayacağından bir şüphesi olan var mı? icardi formsuz dahi olsa o maliyette bir oyuncuyu yedek oturtamayız. dolayısıyla sakat veya cezalı değilse icardi kesin oynuyor.

    icardi gerçeği varken nasıl moise kean veya benzer profilde, genç ve pahalı bir oyuncu alabileceğiz? 7,5 icardi maaşı diyelim, arkada beklemesi için 2-2,5 maaşa muhtemeldir ki 8-10 bonservise bir forvet almanın bir esprisi var mı? o forvet iyi oynasa icardi'yi keseceksin. icardi'yi keseceksen o yatırımı niye yaptık?

    icardi arkasına ya 3-5 bonservise, 1 milyon maaşa scouting hamlesi yapacağız ya da tam da bakambu profilinde atletizmini henüz kaybetmemiş tecrübeli golcü alacağız.

    benim kafama yatan matematik şu: icardi 7,5 maaş, back up golcü maksimum 1,5 maaş ve ikisinin de olmadığı senaryoda forvet oynayabilen bir barış alper yılmaz. diyelim ki barış alper'i forvette kullanamıyoruz, gelecek sene için mertens takımda olduğu için mertens de gerekirse kullanılır.

    mesela fenerbahçe dzeko arkasında batshuayi bekleterek ekonomik anlamda yanlış bir şey yapacak. biz de benzer hataya düşmemeliyiz. arkada bekleyen golcünün maliyeti de çok önemli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın