resim
Olimpiu Moruțan
Takım:Pisa
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Romanya
  • 1892
    yunus akgün, geçen sezon ligin ilk 9 haftasında sürekli ilk 11'de başladı. bu süre zarfında 5 galibiyet, 2 mağlubiyet almış ve toplamda da 11 gol atmıştık. yedek kaldıktan sonra oyuna girdiği maçlarda katkı vermiş olsa da beklentileri karşıladığını söylemek zordu.

    işte morutan için de bunu düşünüyorum. eğer onu kanatta oynatırsak, eski kısır maçlarımıza geri dönmüş oluruz çünkü morutan-yunus ikilisi genelde topu ayağına isteyen, dar alanda biraz daha etkili olan ve savunma arkası koşularını da pek yapmayan ikilidir. bu çok negatif bir durumdur çünkü kanat oyuncularının savunma arkası koşuları çok değerlidir. zaten dikkat ederseniz, ne zaman ki rashica ilk 11'e yazıldı, işte o zaman goller ve galibiyetler peş peşe geldi. tabi birçok etken daha var ama temel de oyunun hızlanmasından dolayı goller ve galibiyetlerin gelmesini söylemek zor değil.

    e şimdi morutan'ı sonradan oyuna alırsan, bu sefer de yunus'un süresinden çalmış olacaksın. üstelik yerli kuralı da var!

    peki bu durumda ne yapılır?
    on numarayı çok güzel bir şekilde yedeklemesi beklenir. yunus'un on numara becerisi yoktur ama morutan'ın bu mevkide beceri ve tecrübesi bir hayli fazladır.
    dar alanda etkili, uzun top atmada ve araya oynamada becerikli birisini bu şekilde çok güzel parlatabilirsin. zaten kariyerinin büyük bölümünü de bu mevkide oynamış. yıldızla dolu* kadromuzda bize çok büyük sürprizler yaşatabilir.
    hatta bazı iç saha maçlarında forvet arkasında oynatma fantezisi de yapılabilir. zaten avrupa+lig+türkiye kupası falan derken birçok mevkide oynayacağını düşünüyorum. bakalım kendisinden ümitliyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın