• 8
    olmayan şeydir. bi türlü beceremiyoruz, olmuyor yani.

    en fazla oyuncumuza teklif gelirse, onu da koşa koşa satıyoruz. mustafa cengiz bu işin tavanını gördü zaten, arkasını planlamadan her gelen teklife oyuncu sattı. plansızlığın daniskasını yaşattı kulübe.

    mesela gomis’i sattık. süper satıştı, 33 yaşındaki adamdan para kazandık, harika. ama planımız olmadan yaptığı için eren derdiyok’la şampiyonlar ligi oynadık, sonra da 6 ay alternatif bulamayıp gidip burnumuzun dibinde kasımpaşa’da oynayan diagne için 13 milyon euro harcadık.

    ozan kabak, fernando reges, garry falan.

    teklif gelirse plansızca gönderdik yani sonuç olarak.

    oysa futbolcu piyasasında menajerlerle iş yapmak suç değildir. şike falan değildir bu. ha ffp’nin arkasından dolanmak için satıştan fazla rakam gösterirsen suç. ama futbolcunu satmak için kulübün menfaatleri doğrultusunda gayet de menajerlerle iş yapılır.

    sen 2 sene üst üste şampiyon olmuş takımdan belhanda, feghouli gibi oyuncuları gönderemezken, adam 8 senedir şampiyon olamayan takımdan 1 sene oynayan vedat muriqi’yi eljif elmas’ı, hiç oynatmadığı bruma’yı falan satıyor.

    oyuncu satmadan bu ekonomik döngüden çıkmak imkansız. ligden kazandığın para kuş kadar, yayın geliri yerlerde, biletini ürününü yerlere düşmüş tl cinsinden satıp futbolcuya euro kurunda ödeme yapıyorsun. başarı önemli, ama başarının kulübe mali olarak ciddi getiri yapacak tek kalemi oyuncu satışı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın