• 23
    roland garros 2008'de ilk 2 turda sırasıyla thomas johansson ve marat safin'i yenerek bunu başaran nikolay davydenko'dan sonra bir slam'in ilk 2 turunda da eski slam şampiyonlarını yenmeyi başaran oyuncu olmuştur. kendisinin salı günü ile başlayan wimbledon 2023 macerası herhangi bir dinlenmeye fırsat bırakmaksızın da devam ediyor.

    - salı günü dominic thiem maçına başladı ve maç 2. setin ortalarında kesildi.
    - çarşamba günü bir kere daha korta gelip thiem'i 5. set tie-break'i sonucunda yendi.
    - perşembe günü merkez kortun son maçında andy murray karşısında oynuyordu ve setlerde 1-2 geri düştükten sonra wimbledon bölgesindeki sıkı yönetim sebebiyle maçı bir sonraki güne sarktı.
    - cuma günü bir kere daha merkez korta geldi ve geriden gelip murray'i turnuva dışına itti. aynı gün ayrıca kardeşi ile birlikte çiftler maçına da çıktı ve o maç da 2. setin bitişiyle yarım kaldı ve sonraya sarktı.
    - cumartesi günü nihayet teklerde başlangıcıyla bitişinin aynı güne geldiği bir maç oynadı ve laslo djere'yi 3 sette geçti.
    - bugün ise sonunda teklerde maçı yok ve kurası raya oturmuş durumda ama ne var ki bu sefer de çiftlerde yarım kalan ilk tur maçını tamamlamak için korta gelecek ve yalnızca birkaç saat sonrasında da -eğer kazanırlarsa- 2. tur maçını oynayacak.
    - yarın ise teklerde christopher eubanks ile 4. tur maçını oynayacak.

    daha önce herhangi bir slam'de bir oyuncuya rast gelen bu denli yoğun bir takvim görmemiştim.

    (bkz: wimbledon 2023)
App Store'dan indirin Google Play'den alın