• 49
    2001’den beri avrupa birliği gibi, eyalet sistemiyle yönetilen ülkeler gibi dizayn edilmiş bir dağılım mantığı uygulanıyor. kısaca herkes biliyor ki kapital pastanın neredeyse tamamını üç büyükler üretiyor. fakat dağılım yapılırken dekoder parası getiremeyen kulüplere de oldukça iyi ödemeler yapılıyor. böylece bu kulüplerin altyapı dahil tüm tesislerini güncel tutması ve iyi antrenörler getirip daha kaliteli genç oyuncular yetiştirmesi, makul transferler yaparak ligde maç kazanılmasını zorlaştırması, son tahlilde ligin kalitesinin yükselmesi hedefleniyor. bunun yan ürünü olarak da üst sırada bitirmiş takımların avrupa’da iyi sonuçlar alma ihtimalini yükseltmek istiyoruz.

    evet tüm bunların be kadar güzel çalıştığını herkesin gözü önünde hortumlanan eskişehirspor, gaziantepspor, mersin idman yurdu, karabükspor, manisaspor, bucaspor, orduspor,.. tüm anadoluyu saydık, örneklerinde çok net gördük. üstelik bu hortumlamalar euro kuru düşük, paranın para olduğu dönemlerde gerçekleşti. bu cork corkçular birtakım bağlantıları sayesinde çizik almadan bu işlerden sıyrıldılar ve yaptıkları yanlarına kaldı. bu paralar drogba elmander sneijder izlemek için hevesle yanıp tutuşan bizlerin parasıydı. şike şokunu atlatmaya çalışan fenerlinin, menemen muhabbetinden içi ezilen beşiktaşlının parasıydı.

    film çeviren yöneticilerin sorumlu tutulduğu bir sisteme geçilene dek, şimdiye dek pek olumlu bir sonuç görmemiş olmamızı da hesaba katarak, eşit dağıtılmasını ekstrem derecede yanlış olarak yorumladığım gelir türü. koç dağıtsın bunlara para çok istiyorsa. aa bi dakka ya?
App Store'dan indirin Google Play'den alın