• 22
    koçun akwasi yeboah'ı bildiğini sanmıyorum, daçka'dan gelmeden önce 2 sene fransa'da 2. ligde oynamış birisi yeboah. aybı şekilde jonah radebaugh'uyu da tanımıyordur. radebaugh'un ilk profesyonel sezonu 20-21 yılında isveç'te, o dönemler koç ise monaco'da çalışıyor; yani aralarında bilinmeyen bir akrabalık yoksa tanımıyor. miralem halilovic'i ise tanıyordur, ama tanıdığı halde aldırıyorsa sıkıntı vardır. çünkü son 5-6 yıldır türkiye'de tutmayan bir uzun profili kendisi. bundan 10-11 sene önce alsaydık iyi oyuncuydu. bu arada koç ile halilovic aynı menajerlik şirketinde, balkan kökenli koçların kendi menajerlik firmasının oyuncularını kayırdığı ortada. bunun bizim adımıza en yakın örneği muhaymin mustafa için bonservis ödetenandreas pistiolis, fenerbahçe'de ise dimitris itoudis-tarık biberovic. bu 4 ismin menajerleri aynı. kendi menajerlik firmasındaki oyuncuyu kayırmayı zeljko obradovic'in bile yaptığı söyleniyor.

    halilovic'i izlemediğimiz doğru çünkü kendisi dikkat çeken, izlenesi bir oyuncu değil. fransa ligi avrupa'nın en iyi 3 ligi arasında bile değil. sen gidip bu ligin orta-alt seviye bir takımının sıradan bir oyuncusunu alıyorsun. fransa'da 170-180 bin dolar bandında kazanan adama 240-250 bin dolar arası maaş veriyorsun. önüne sunulan alpha kaba gibi çeşitli atlet uzunları da halilovic için reddediyorsun. geçen sene pistiolis'in denediği savunma yapmayan sadık'ı 5 numarada kullanmayı sen de düşünüyorsun. bu hem sadık'a hem de takıma eksi yazıyor. bu rezillik yetmezmiş gibi koçun izlediği daçka-efes maçında yeboah daçka'daki tek iyi maçını oynuyor ve koç o tek maçla oyuncuyu istiyor. kendisi daçka'nın 6. yabancısıydı. bu koç galatasaray'a daçka'nın 6. yabancısını reva görüyor. yetmezmiş gibi daçka'da kazandığı paranın 2 katını kazanacak bizde.

    sorun bütçe de diyemez. rakiplerin bu vasatlara ödediğin maaşlara daha iyi oyuncuları getiriyorsa sezon ortası bütçe diye ağlamasın, sorun "sensin" koç derler adama.

    geçen sene de sezon başlamadan yapılan işlerin yanlış olduğunu söyledik/söyledim. o zamanda insanlar "gereksiz" yangın yaptığımı söylüyordu. futbolda atanla tutanın iyi olmasısözünün basketboldaki karşılığı 1 ve 5'in iyi olacaktır. senin 5'in 4 numaradan devşirme şut özürlüsü halilovic olursa 1'e kimi koyarsan koy iş yapmaz. bakınız geçen sezon başındaki 1 ve 5 numaramız dee bost- raymar morgan örneği.

    geçmişinde başarı yakaladığı takımların taraftarları kendisine saygı duysun, ben duymam. galatasaray'da da bir şeyler başarırsa o zaman saygı duyarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın