• 9315
    oyuncusunu değersizleştirmekten artık vazgeçmesi gerekiyor. biraz olsun arda güler - fenerbahçe camiası örneğinden ders alması gerekiyor. adamlar sarhoş çıktığımız maçta bile sahada paspas ettiğimiz oyuncularını göklere çıkarmaya devam ettiler.

    sosyal medyadaki abartılı yorumları, transfer spekülasyonları, oyuncuya dair hazırlanan videoları, ülkenin ortak değeriymiş gibi bir imaj ortaya koymaları, ünlü fenerbahçelilerin bile topa dahil olup sosyal medyada "gitme arda" kampanyalarına katılmaları gibi sebeplerle tabiri caizse ellerindeki değeri pamuklara sardılar.

    bunu neden anlatıyorum? bizler de dahil olmak üzere bir oyuncu transfer edilmek istendiğinde o takımın taraftarının yorumlarına bakılıyor, önem veriliyor. adamlar arda için bu süreci çok iyi yönettiler.

    arda güler'in yeteneğini tartışmıyorum, küçümsemiyorum; ancak onun yaşında liverpool'a sahayı dar eden arda turan'ı koruyamadık ve 12 milyon euro'ya elimizden gitti. aşırı seksten sakatlanıyor haberleri yapanlara camia olarak hesap soramadık. sinema kapattı diye aleyhine tezahüratlar yapıldı. deplasman tribününden ana avrat küfür yerken "bu çocuk, bu ülkenin değeri" kavramına sarılamadık. arda turan'ı savunmak için söylemiyorum; ancak bizim de camia olarak yaptığımız hatalar vardı ve ders almalıyız.

    geçen yıla da bakabiliriz. marcao için en büyük potu erden timur kırmıştı. o konuşulan rakamlar gerçekçi değil diyerek. taraftar da "burası türkiye abi yeaw, o paraları virmezler" moduna girince yine elimizdeki değeri hiç ederek kaptırdık.

    bakıyorum bu yıl da boey, nelsson için bu moda başladı. hatta nerdeyse zaniolo'ya kimse 20 vermez abi, 17'ye elden çıkarmak lazım diyecekler.

    bu takım bu yıl eze eze şampiyon oldu. bu takım önümüzdeki yıl avrupa'da başarılı olacak. oyuncularımızın değeri bellidir. bunu ödemeye hazır olan varsa transferini gerçekleştirir. aksi takdirde yönetime güvenelim. gerekiyorsa oyuncuların maaşlarında iyileştirme yapıp kontratları uzatmaları konusu gündemde sıcak tutulur. ancak senelerdir şampiyon olamayan malum kulüp bile oyuncu satışlarında belli bir istikrar yakalayabilirken eldeki oyuncuları panikle elden çıkartalım kafasından çıkılması şart.

    bir diğer husus da morutan, cicaldau gibi yatırım yaptığımız çocuklara sürekli olarak çöp muamelesi yapılması. ben morutan'ın yeteneğine güveniyorum. okan hoca ile geçireceği bir kamp ile tekrar görmek istiyorum. geçen yıl top sürerken bocalayan mata dedem yerine takımda kalmamasını bir kayıp olarak görüyorum. ancak diğer yandan belki de italya'da geçirdği yıl ona özgüven kazandırmıştır. izleyip göreceğiz.

    cicaldau için pek ümidim yok. ancak yine de geleceğini nasıl şekillendirmek isteyeceğini bu yaz kampında görelim. yurtdışından teklifler olmasına rağmen kaptığımıza dair çokça yorum yapıldı zamanında. şimdi aynı çoğunluk çöp diyor. madem ki çöptü; geldiği yılın ilk yarısında oynanılan maçlar sonrası neden methiyeler diziliyordu?

    artık bu şımarıklığa bir son vererek en azından elindekinin değerini hiç etmemek adına daha aklıselim olurlar inşallah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın