resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 6270
    yanlış kariyer planlaması ile teknik direktörlüğünü hiç eden efsanemiz.
    şimdilerde sahibi olduğu farul ile hem yarışmacı hem yetiştirici hocalık yaparak büyük işler yapsa da; 2001'de daha çıkarttığı forma kurumadan 2002 dünya kupası play-off maçlarında romanya milli takımının başına geçerek teknik direktörlük gömleğinin ilk düğmesini yanlış ilikledi. altın jenerasyonunu kaybeden ve boşluğa düşen romanya, slovenya'ya elendi. hagi'nin ilk teknik direktörlük deneyimi de 2 maç sürmüş oldu.
    2003'te teknik direktör ve futbolcu öğütme makinası bursaspor ile anlaştı, sezon içinde ayrıldı. aynı sezonun sonlarına doğru ise fatih terim'i gönderen canaydın kendisini kalkan olarak teknik direktörlüge getirmek istedi, o da bunu kabul etti. 100.yilda parasizliktan transfer yapamayan, sağ bekte cihan haspolatli, sol bekte orhan ak ile alex'li anelka'li fenerbahçe ile rekabet etti, türkiye kupasını alsa da şampiyonluğu kaybetti.
    2006'da bu defa steau bükreş'in başına geçti. fena gitmese de kulübü kafasına göre yöneten, rumen aziz yıldırım benzetmeleri yapilan başkan becali ile ters düştü ve bıraktı.
    2009'da bu defa kendisini kalkan olarak kullanmak isteyen adnan polat'ın teklifine evet dedi. tarihimizin en kötü kadrolari sıralamasında ilk 3'e girecek takımı devraldı ve sonuç hüsran oldu.
    teknik direktörlukte en büyük eksikliği iletişim ve yabancı dildi gica'nin. futbolu bıraktıktan sonra futbolun ve dünyanın ortak dili olan ingilizce konusunda ve iletişim konusunda kendini geliştirse, doğru bir takımla doğru bir zamanda kariyerine başlasa, teknik direktörlüğü de futbolculugu kadar büyük olabilirdi.
    işini tutkuyla yapan, disiplinli ve zeki bir futbol adamıydı sonuçta.
App Store'dan indirin Google Play'den alın