• 110
    başka bir hesapla 13 sezon aradan sonra şampiyonluk görmüş taraftarlardır. cefakar, sabırlı falan derken genelleme yapmamak lazım diye düşünüyorum. örneğin bu şampiyonluk hasretine son veren jupp derwall geldiği ilk iki sene şampiyon olamıyor. sonra taraftarlar tarafından tesisler basılıyor. üstüne falan yürüyorlar herr derwall'ın. "taraftarın sabrı taştı" boşuna klişe olmamış yani.
    diğer taraftan, tabi burada asıl alkışı ali uras, alp yalman ve faruk süren hakediyor. tüm baskıya rağmen derwall'in işine son vermeyip gerçek bir futbol devrimi gerçekleştiriyorlar. bunun değerini anlamak için, kadıköy kıyılarında reformist bir tavırla başkan olup, yıllar önce bizimkilerin yaptığı devrimleri yapmak isteyenler bilmem kaçıncı hocasıyla yola devam ediyor diye bakmak lazım.

    --- alıntı ---
    derwall ise türkiye’ye geldikten sonra “almanlık yapmak” için en yanlış zamanı seçmişti. o hafta verdiği bir röportajda napoli’nin 61 sene şampiyonluk beklediğini, 14 senenin çok da fazla olmadığını ve avrupa kupalarında yer almanın da çok değerli olduğunu söylemesinin ardından galatasaraylı taraftarlar adeta zıvanadan çıkmıştı. bir grup taraftar tesisleri basıp derwall’in üzerine yürümüş, futbolcuların araya girmesiyle olayın büyümesi engellenmişti. galatasaray’ı dönüştürmek için verdiği tüm çabaların ardından gördüğü muamele sonrası derin bir üzüntüye kapılan derwall hemen ülkesine dönmeye karar vermişti. fakat yöneticilerin ısrarları sonrasında derwall kararından geri adım attı.
    --- alıntı ---

    --- alıntı ---
    onunla ilgili unutamadığım en önemli anı, galatasaray'ın 14 yıl aradan sonra şampiyon olduğu sene yaşandı. galatasaray o yıl şampiyon olmuştu ama sezon sürerken, öyle bir dönemde öyle bir mağlubiyet aldı ki, galatasaraylı taraftarlar tesisleri bastı, idmanda derwall'in yanına kadar gitti. hesap soran bir tarzları vardı. o sırada bir kez daha derwall'e hayranlık duydum. çünkü onlarla birebir konuştu, o çok kızgın taraftarları yatıştırdı.
    --- alıntı ---

    https://aposto.com/i/devrim-jupp-derwall
    https://beinsports.com.tr/haber/dostlari-anlatiyor
App Store'dan indirin Google Play'den alın