• 684
    benim giriş 2009 renktaşlarım. üye olduğum ilk 1-2 sene zaten şöyle bir uğruyordum. ilk senelerimizde yazlıkta yapılacak keyifli aktiviteler no1 no2 diye girdiler girerdik. resim daha önceden de 2009 - 2010 gibi paylaşılıyordu.
    adada yapılabilecek güzellikler diye prens adaları'ndan arkadaşlarla resim çeker koyardık filan.

    sonra mahvoldu o ayrı ama, woke sürecinde hintli personelin çoğalması ve saçma sapan dayatmaları desteklemeleri tuzu biberi oldu.

    musk bu wokeları sepetledi. ama para kazanmak için sizin kızacağınız veya seveceğiniz tweetler fazlasıyla akışa gelmeye başladı.

    bunun ile ilgili bir belgesel var şu anda sanırım netflix'te - sosyal medya algoritmaları ile ilgili.
    2013'de gezi olaylarına kadar twitter ve ekşi ara ara girdiğim yerdi, hele ekşi sözlük gündemimden 2008'den sonra tamamen düşmüştü. çünkü bizim gibi yazan, çizen ve anlayan insanlar iş hayatı, aile filan derken uğramaz olmuştu.

    geziden sonra hepsi politize oldu ve bilgi için mecburen girmeye başladık. ama ekşi tamam genelde girmesen de twitter daha kısa ve hap gibi olduğundan girdiğim bir mecraydı.

    lgbt ve woke kültürü, cumhuriyetçilerin karşı aksiyonu (eskiden demokratlara yakın görürdüm kendimi ama o kadar sapıttılar ki elde çifteli teksaslı cumhuriyetçi gibiyim bu aralar. house of cards'ı adam gibi izleyememiştim şimdi cumhuriyetçi gibi izleyeceğim * ) . abd avrupa politikaları, ortadoğu politikaları filan ilgilendiğimden iyice çekilmez hale geldi akışlar. berbat şeyler geliyor. mısır köpekbalığı saldırısını mesela izlemedim 1hafta açmadım. gene karşımda video çıktı direk oynattığından sessizde gördüm malesef bir bölümünü.

    yani olay tamamen sizin ruhsal ve sinirsel tepkinizi uyarmaya döndü. iyi veya kötü fark etmez yeter ki tepki verin.

    acun'un leş survivor takımları gibi, amaç birbirine dayanamayacak, kavgası garanti insanları aynı ekipte tutup, açlıkla, saçma sapan "fixed" oyunlarla zıvanadan çıkartıp reyting almak.

    tüm mantık bu burada da. o sebeple hep bir derin nefes alın, kapılmayın akışa...

    bu arada benim genelde takip ettiğim nasa, eusa, uzay, bilim, oyun geliştiriciler ve yazılımcılar ile ilgili akışları resmen yok oldu. güzel akışlar tamamen ortadan kalktı.

    kitap açıp okuyun daha huzurlu ^^
App Store'dan indirin Google Play'den alın