resim
Nicolò Zaniolo
Takım:Galatasaray
Mevki:On Numara
Yaş:25
Boy:1.90
Uyruk:İtalya
  • 1746
    potansiyel olarak süper ligin en yüksek tavanına sahip oyuncu olsa da kendisi hakkında hep es geçilen bir nokta var.

    kariyeri boyunca milli takımlar dahil oynadığı tüm takımlarda as olarak başladığı 118 karşılaşmada 54 kez sarı kart görmüş. bir hücum oyuncusu için devasa absürt bir sayı. yüzde 45 oranına tekabül ediyor. lale orta ve avanelerini de hesaba kattığımızda bu durum ilerisi için büyük sorun teşkil edebilir.

    önümüzdeki sezon lig, avrupa, kupa dahil 60 maç oynayacağımızı ve oyuncunun hiç sakatlanmadığını varsayalım. bu oranlamayla 27 adet sarı kart görmüş olur. hadi daha da olgunlaştı, kontrolsüz hamlelerine biraz çeki düzen verdi, 20 sarı kartla sezonu tamamladı diyelim. kafadan ‘en az 5 maç’ sadece kart sınırından cezalı olmuş oluyor.

    ölmüş ama gömeni yok denilebilecek bir fb takımıyla oynanmış derbiden sonra ben dahil neredeyse hepimiz ilk 11’e yerleştirdik ama madalyonun bu tarafı da var. bu yazıyı oyuncuyu değersizleştirme maksadıyla yazmıyorum. “rashica’ya gerek yok, nasılsa zaniolo varken oynayamaz” düşünce yapısı hiç doğru değil bana göre. hazır maya da tutmuşken rashica bir şekilde alınıp zaniolo’yla rotasyona sokulmalıdır. yoksa o bölgeye kaliteli bir oyuncu ihtiyacı daha doğacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın