resim
Min-jae Kim
Takım:Bayern Münih
Mevki:Stoper
Yaş:27
Boy:1.90
Uyruk:Güney Kore
  • 314
    fenerbahçe'ye gelmeden önce adı bizimle geçmişti ama ben o dönem ihtimal vermemiştim çünkü ülke olarak çin ligi veya güney koreli japon oyuncularla alakalı pek bir pazar arayışımız yok. halbuki o bölgeden avrupa'nın orta ve üst takımlarında forma giyecek çok oyuncu çıkıyor. bunları asya'dan alıp avrupa öncesi durak olarak kullanmayı bilmek en azından denemek lazım. asya pasaportlu oldukları için büyük avrupa kulüplerine gitmeleri daha rahat oluyor çünkü bu kulüpler asyadaki nüfus ve paradan faydalanmak istiyorlar haliyle.

    kim min jae de son dönem bölgede ilgi gören avrupa'ya transferi kesin gözüyle bakılan bir oyuncuydu. hatta fener transferinden önceki sezon juventus'un ciddi ilgisi vardı daha asya'dayken ancak nedenini bilmediğim bir şekilde olmamıştı. eğer bir oyuncu size asya'dan gelirken serbest kalma bedeli istiyorsa sözleşmesinde hedefi yüksektir ve kendine güveni vardır. böyle fırsatlardan faydalanmayı bilmek gerekiyor. fenerbahçe böyle fırsatları normalde kullanamaz ancak menajeri tarafından bizim tarafa önerildiğini de öğrenince muhtemelen çalım atmak istemişler ve iyi bir transfer yapmışlardı.

    burada kendi aramızda elbette konuşuyor çeşitli yorumlamalar yapıyoruz ancak burdan bizi okuyan galatasaray yetkilisi varsa seslenelim. güney kore ve japonya pasaportu olan genç futbolculara yönelmek lazım. hem iş disiplini hem de potansiyel olarak önemli bir maden orası ve güney amerika, avrupa gibi bölgelere göre ilk transferde gayet ucuz hamleler yapabilme olanağınız var. bana ulaşsalar ben bile o bölgeden beş on oyuncu önerisi yaparım yani çok zor bir şey de değil.

    kim min jae özelinde yaptığım asya turunun sonuna geldik. bayern münihe transferi de hayırlı olsun. zamanında türkiyeye gelmeden iyi bir stoper olduğunu biliyordum ama top seviyeye çıktı adam.

    (bkz: kim min-jae/#3195523)
App Store'dan indirin Google Play'den alın