• 39
    dayatma olmayan durumdur. oncelikle tdk'ya gore dayatma kelimesinin anlami : bir şeyi zorla kabul ettirmek, empoze etmek. herhangi bir spor klubunun lgbt ile ilgili paylasim yapmasi, spor kamuyona dayatılan yani zorla kabul ettirilen durum değildir.

    istatistik tutma alanında gelişmiş ülkeler 'den biri olan ingiltere'nin 2022 yılı ayrımcılık suç raporuna gore her 5 lgbt uyesinden birisi o yil ( son 12 ay'da) icersinde cinsiyet tercihlerinden dolayi nefret sucuna veya olayina maruz kalmis.

    insanlarin bu suçları anlayabilmesi veya empati kurması kolay değil, sadece ve sadece kimliginizden otürü nefret sucuna maruz kalmayi yasamadan anlayabilmek hic kolay degil. mesela bu hetero erkek bunu dövelim durumu ile hiç karşılaşmayacaksınız veya bu korkuyu hiç yaşamayacaksınız.

    biz bireyler olarak lgbt uyelerine saygili olsakta, lgbt uyelerine karsi nefret sucu toplumumuzda var olan bir gercek. bu suclarin ve ayrimcılıklarin bazıları ise maalesef suc olduğu bilinmeden yapılan eylemler.

    spor klüpleri gibi sosyal kuruluşlar da toplumda farkındalık yaratmak için, nefret suçlarının olabildiğince önüne geçebilmek için veya azaltabilmek için bu tür paylaşımlar yapmaktadırlar.

    bireylerin toplumda kronik olarak işlenen nefret suçlarına karşı tavırları elbette kendi seçimleridir, ancak bu konuda farkındalık yaratmaya çalışan, bu suçların azalması için çalışan kuruluşlara mani olmaya çalışmak bu nefret suçlarını görmezden gelmek demek ve hatta bu suçları normalleşmesine ve artmasına sebep olmak demektir.

    yani saygılıyım ama bu bir dayatmadır diyemezsiniz, derseniz bu suçların normalleşmesine çanak tutmuş olursunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın