• 403
    gelin size uzan’la ilgili bir hikaye anlatayim:) kendisi zamaninda amerikali sari kafa ex-basgan'i* da dolandirmaya tesebbus etmistir. hatta bu dava amerikan mulk kanunlari cercevesinde depozito odemesi konulu baslikta ogretilir.

    http://www.courts.state.ny.us/.../2004/2004_05172.htm

    --- kisa ozet ---

    uzan bradirs 1998 yilinda, new york'ta o donem henuz insa edilmemis trump towers'dan 7 tane daire satin almak icin emlak sirketi "845 un limited partnership"* ile anlasmaya varir. sozlesmede uzan'lar satin aldiklari fiyatin yuzde 25'ini depozito yani on odeme olarak odeyeceklerdir. ayrica sozlesmede uzan'lar dairelelerin parasini odemezse 845 un limited partnership tum depozitoyu elinde tutar diye bir madde vardir. uzan'lar 11 eylul olaylarini ve binanin teror tehlikesi altinda oldugunu bahane ederek 19 ekim 2001 tarihinde yapilmasi gereken noter onunde alim-satima gelmezler ve dairenin paralarini odemezler. 845 un ltd uzan'lara 30 gun muddet versede fayda etmez ve boylece 845 un ltd'de yuzde 25 depozitoyu geri vermez. uzan'lar odedikleri yuzde 25 depozitoyu geri almak icin mahkemeye basvurur.

    federal mahkeme uzan'larin depozitonun sadece yuzde 10'unu odemesine karar verir ve dava temyize* gider. temyiz 2004 yilinda karara varir ve daha once amerikan orf ve adet kanunlari * geregince sadece yuzde 10 on odeme yasasini reddeder ve trump'in yuzde 25 depozitoyu elinde tutmasina karar verir.

    --- kisa ozet ---

    yani kissadan hisse zamaninda sari kafa basgana yuzde 25 parasini kaptirmistir. ayrica yukarida belirtildigi gibi uzan'larin sozune guven olmaz. her an bahane ile karsi tarafi dimdizlak ortada birakabilirler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın